Prostreno.cz

Rady našich babiček, jak odstranit nevzhledné strie

Objevily se vám na těle strie a vy se teď stydíte kdekoli svléknout? Vyrazte proti nim do boje! A chodit nemusíte daleko – stačí třeba do kuchyně. Věděli jste, že na strie pomáhá třeba obyčejný cukr, olej nebo brambory?

Nevzhledné jizvičky na těle, zvané strie nebo také pajizévky, se objevují při nárůstu nebo naopak úbytku hmotnosti. Vznikají rozrušením kolagenových a elastinových vláken jako důsledek rychle rostoucího objemu a roztažení pokožky. Trápí jak muže, tak ženy, ale často bývají spojovány s těhotenstvím, kdy jejich vznik hrozí nejvíce. Objevovat se mohou na stehnech, v oblasti boků, hýždí, lýtek a také v dolní části břicha.

Bojovat s nimi můžete například prostřednictvím drahých krémů, kterých najdete v lékárně nebo drogerii celou řadu. Nabízejí se také mnohdy bolestivé procedury estetických klinik. Ani jedno však již nemusíte absolvovat, účinné pomocníky v boji proti striím si vyrobíte v pohodlí svého domova. Na co se můžete spolehnout?

Aloe vera

Tato zázračná rostlina, kterou můžete pěstovat doma, obsahuje přírodní rostlinný kolagen, který je účinný zejména při omlazování kožních buněk. Aplikujte gel z této rostliny na postižená místa klidně několikrát denně.

Vaječný bílek

Vaječné bílky jsou vynikajícím zdrojem bílkovin a aminokyselin, které pomáhají zesvětlit pokožku. Naneste rozmíchané bílky na strie až do doby, dokud bílky úplně nezaschnou. Místo poté omyjte vlažnou vodou.

Cukr

Granulky bílého cukru vytvářejí skvělý peeling. Smíchejte v misce čajovou lžičku cukru, přidejte několik kapek citronové šťávy a dobře promíchejte, poté jemně vmasírujte do pokožky.

Olivový olej

Kvalitní olivový olej obsahuje spoustu antioxidantů, které jsou užitečné při boji se striemi. Olej vmasírujte do pokožky klidně i několikrát denně.

Domácí krém z aloe vera a olivového oleje

Výše zmíněné pomocníky proti striím můžete také zkombinovat a vyrobit si tak skvělý krém. Smíchejte ¼ šálku gelu z aloe vera a ½ šálku extra panenského olivového oleje. Rozmixujte pomocí mixéru.

Šťáva z brambor

Šťáva z brambor obsahuje minerály a vitaminy, které pomáhají podporovat obnovu kožních buněk. Nakrájejte brambory na plátky a těmi provádějte masáž, dokud budou pouštět šťávu.

Esenciální olej

I bohatá směs éterických olejů pomáhá v boji proti striím. Doma si ji vyrobíte tak, že smícháte 3 kapky levandulového esenciálního oleje, stejné množství oleje kadidlo a 3 kapky esenciálního oleje ze santalového dřeva. Do této směsi přidejte 6 čajových lžiček sezamového oleje a dobře promíchejte.

Ricinový olej

Zmíněný olej je bohatý na omega-6 a omega-9 mastné kyseliny, minerály, bílkoviny a vitamin E. Postup je přitom jednoduchý. Jemně jej vmasírujte do pokožky. Toť vše. Je to skvělý pomocník při léčbě kožních problémů.

Voda

Ano, obyčejná voda je také důležitá. Pijte ji! Hydratuje pokožku, která se stává pružnější. Tím se snižuje riziko vzniku strií. Pokud obyčejné vodě nefandíte, přidejte do ní mátu, skořici, kapku citronu či plátek pomeranče.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat