Prostreno.cz

Černá maska: Skutečně funguje a lze ji vyrobit i doma?

Můžeme říci, že černá maska dobývá svět, ačkoli lze tvrdit, že se nejedná o nic mimořádného. Hlavní složkou je aktivní černé uhlí, které jistě znáte, běžně se používá na průjmová onemocnění. Přínosy aktivního uhlí jsou známy již řadu let, a to teď nemyslíme jeho vnitřní použití. A jak černá maska funguje a lze ji vyrobit i doma?

Černá maska velmi účinně hydratuje pleť, a hlavně z ní dokáže vytáhnout všechny nečistoty, vyčistit ucpané póry, a dokonce vás zbaví i černých teček. Na trhu již můžete zakoupit tuto masku hned od několika výrobců, nebo si ji vyrobit doma. Záleží jen na vás. A jaké jsou výhody černé masky?

Přispívá k léčbě akné a eliminuje černé tečky

Akné a černé tečky nejsou jen výsadou puberťáků, bohužel se nás někdy pupínky a černé tečky nechtějí pustit ani v dospělosti. Naštěstí v dnešní době je již celá řada přípravků, po kterých můžeme sáhnout, jedním z nich je právě i černá maska. Aktivní uhlí je silný přírodní čisticí prostředek a skutečně dokáže tyto projevy mírnit a přispívá k léčbě akné.

Dodává tón pleti

Někteří lidé mají na obličeji nerovnoměrné tóny pleti, a zatímco většina to řeší jen pudry a make-upem je na blízku i účinnější řešení. Díky přírodním čisticím vlastnostem uhlí může dokonale sjednotit i tóny pleti na obličeji. Kůže se někdy dokonce znečišťuje, aniž byste si něčeho všimli a špína, která vstoupila do vašich pórů může mít velký vliv i na tón pleti. Takže maska ​​s aktivním uhlím pomáhá eliminovat nečistoty a vyrovnává tón pleti.

Zatočí s mastnou pletí

Mastná pleť není nic příjemného – leskne se, což vůbec nedodá vašemu sebevědomí, navíc pořád musíte myslet na svůj obličej a běhat se každou chvilku přepudrovat. I s tímhle vám může pomoct aktivní uhlí. Opět se jedná o jeho schopnost, která dokáže vytáhnout z pórů pleti cokoli, včetně nadměrného mazu, který produkují. Masku ani v tomto případě nemusíte používat denně, po dlouhodobějším použití se výsledky brzy dostaví.

Pro hladší pleť

Některé z nás sužuje hrubá pokožka, která většinou bývá důsledkem dehydratace pleti a neodstraňování odumřelé kůže z pleti. Dobrá zpráva je ta, že černé masky pomáhají i s tímto druhem problému. Hydratují pokožku a zároveň ji čistí, což po několikátém použití ji dokonale vyhladí. Navíc vaše pleť bude opět elastická a svěží.

Jak si masku připravit doma?

K přípravě pleťové masky budete potřebovat pouze aktivní černé uhlí, které je běžně k dostání v lékárně, a vodu. Aktivní uhlí rozdrťte na prášek, vložte do malé nádobky a postupně přidávejte vodu, tak aby vám vznikla hutná konzistence, která nebude stékat z obličeje.

Aplikace masky

Ať už máte masku kupovanou, či jste si ji připravili doma, měli byste před aplikací obličej nejprve napařit. Tím se otevřou póry a maska bude účinnější. Kupované masky se dají snadno sloupnou, přesto někteří uvádějí, že je to docela bolestivé. Po sloupnutí můžete na masce vidět, kolik nečistot se z pleti odstranilo.

V případě domácí masky ji nechte působit na obličeji po dobu 15 až 20 minut a poté ji z obličeje opláchněte vlažnou vodou. Na první pohled sice neuvidíte velké výsledky, ale při pravidelném používání působí stejným způsobem jako jeho konkurence z obchodu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat