Prostreno.cz

Tipy, jak ulevit bolavým svalům, když to přeženete ve fitku

Zase jste si v posilovně dali do těla a teď s bídou vyjdete dvě patra schodů? Poskytněte svým protestujícím svalům patřičnou vzpruhu v podobě obyčejné vody, třešňového džusu nebo teplé lázně!

I když plavková sezona mizí v nenávratnu, ani tak ve svém fitness úsilí rozhodně nepolevujete? Pak se vám čas od času může stát, že po obvyklém tréninku pociťujete napětí i bolest svalů, což vám může bránit ve vykonávání běžných denních činností. Dobrou zprávou je, že takové „vedlejší účinky“ náročného cvičení se dají zmírnit – a poměrně jednoduše. Jaké triky platí za osvědčenou první pomoc?

Pijte vodu, co hrdlo ráčí

O důležitosti pitného režimu vás zřejmě nijak přesvědčovat nemusíme. Pravděpodobně jste za svůj život slyšeli snad stokrát, že dostatečný příjem tekutin je klíčový pro silnou imunitu, fungující metabolismus i bezproblémový chod trávicího systému, přičemž přispívá k vyplavování toxinů z organismu a slouží jako efektivní „rozvážka“ živin. Jenže pozor, když budete pít adekvátní množství vody, podle odborníků urychlíte i regeneraci namožených svalů. Namítáte, že ta „kohoutková“ ani balená vás vůbec neláká? Pak zkuste jiný nápoj. Co se přímo nabízí?

Třešňový džus, dopink s výhodami

Přecházíte v obchodě třešňovou šťávu bez povšimnutí, protože vás daleko více láká nektar z jablek, hrušek či banánů? Jako sportovec děláte takřka kardinální chybu. Třešně, stejně jako ostatní bobuloviny, vás totiž obohatí o celou řadu antioxidantů, které si hravě poradí s bolístkami i záněty různého původu. Nutno zmínit, že využít se dá klidně i marmeláda, džem či likér ze zmíněných plodů.

Horká koupel nebo sprcha? Zasloužená odměna

Podzim už se pomalu a jistě hlásí o slovo, takže vidina teplé lázně je přitažlivější, než kdykoli předtím. Vidíte to stejně? Pak byste měli vědět, že tenhle relax je vlastně skvělé spojení příjemného s užitečným. Je totiž všeobecně známo, že horká koupel uvolňuje svalové napětí a pozitivně působí i na cirkulaci krve, což slibuje vítanou úlevu. Pro maximální požitek a léčebné výsledky můžete využít i schopnosti esenciálních olejů. Trefou do černého je například mateřídouška, levandule, šalvěj nebo heřmánek.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat