Prostreno.cz

Postavte se depresi bez léků. Namítejte si koktejl z bylinek, banánů a spánku

Deprese je závažné onemocnění, které výrazně ovlivňuje kvalitu života jedince. Pokud se chcete vyhnout užívání medikamentů, vyzkoušejte ajurvédskou medicínu. Její léčba nezahrnuje jen užívání bylinek, ale třeba konzumaci ovesných vloček nebo banánů!

Ajurvéda je účinný medicínský systém, který pochází z Indie a který vznikl před více než pěti tisící lety. Volně se překládá jako „věda o životě“ a zahrnuje v sobě například bylinnou terapii, cvičení jógy, meditaci, systém výživy, detoxikace a regenerace organismu.

Léčí v podstatě neomezené množství všech možných neduhů trápících lidstvo, včetně deprese. Pokud se tedy chcete vyhnout užívání léků a vyzkoušet přírodní cestu krocení depresí, pokračujte ve čtení. Léčba je někdy překvapivě jednoduchá. Vždyť její součástí jsou i běžné potraviny nebo činnosti.

Pokud vás tedy neustále trápí depresivní myšlenky a stavy, které již ovlivňují váš způsob života, pracovní život nebo vztahy s rodinou a přáteli, měli byste zpozornět a vyzkoušet doporučené ájurvédské postupy, které vám mohou pomoct.

Kvalitní spánek

Možná jste si všimli, že když jste nevyspalí, jste neustále hladoví a podráždění. To proto, že nedostatek spánku může způsobit dysfunkci hormonů, což může mít i přímý vliv na psychický stav. Chcete-li se s depresivními stavy vypořádat, aniž byste užívali léky na předpis, ujistěte se, že máte dostatek kvalitního spánku. Možná si říkáte, že těch pět hodin vám stačí, ale opak může být pravdou.

Levandulový čaj

Šálek levandulového čaje je velmi populární ajurvédský lék na depresi. Vypít můžete až 3 šálky tohoto bylinného čaje denně. Pokud byste nesehnali levanduli, můžete ji nahradit rozmarýnem.

Ovesné vločky nejen na štíhlý pas

Říkáte si, že na ovesné vločky narazíte spíše v doporučeních při redukci nadváhy. Ale věděli jste, že konzumace ovesných vloček také podporuje dobrou náladu? V ajurvédské medicíně jsou běžně doporučovány pro boj s černými myšlenkami. Je to proto, že zmíněná potravina obsahuje hořčík, o kterém je známo, že má schopnost regulovat přirozenou náladu člověka.

Spásné banány

Další obyčejné jídlo, které je skvělým zdrojem hořčíku, je banán. Jeho konzumace mimo jiné dokáže snižovat krevní tlak. Mezi další potraviny, které vám pomohou vykouzlit úsměv na tváři, patří také ořechy.

Pravidelné cvičení

Pravidelné cvičení vyplavuje do těla endorfiny, které jsou nazývány hormony štěstí. Název sám o sobě napovídá, že fyzická aktivita by měla přispět k lepší náladě. Pod cvičením si ale nepředstavujte pouze tvrdou dřinu v posilovně. Pohyb si můžete zajistit i prací na zahrádce, procházkou se psem nebo tancem.

Kam nemůže slunce, tam musí lékař

Slunce je vynikajícím zdrojem vitaminu D, který pozitivně ovlivňuje naši náladu. Proto nezůstávejte doma a vyrazte ven nachytat pár slunečních paprsků.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat