Prostreno.cz

Překvapivé faktory, které způsobují pocity úzkosti

Nespíte tolik hodin, kolik byste měli? Nehlídáte si příjem všech důležitých vitaminů a minerálů? Pak existuje vysoká šance, že vás dostihnou úzkosti a fobie. Obezřetní by ale měli být i pacienti s cukrovkou!

Asi každý z nás čas od času propadne nějaké té úzkosti. Dá se říct, že je to vlastně docela normální a zcela běžné. Výstražné znamení ale bliká v momentě, kdy se tento stav stává chronickým, což naznačuje úzkostnou poruchu. Člověk je pak obětí svých strachů a různých fobií, a to mu brání ve vykonávání běžných denních činností. Víte, co všechno tomu nahrává? Zde jsou hodně překvapiví strůjci neurotických potíží!

Málo spíte? Pak se mějte na pozoru

Že spánková deprivace má doslova zhoubné účinky, o tom odborníci prostřednictvím svých studií informují takřka neustále. Dlouhodobý nedostatek kvalitního odpočinku podle nich způsobuje nadváhu, diabetes 2. typu, poruchy soustředění nebo záněty. Drtivý dopad má však také na psychiku. Závěry studie publikované v časopise Journal of Behavior Therapy sdělují, že jedinci, kteří spí méně než šest hodin, jsou k úzkostem celkově náchylnější. Nejste tedy v ohrožení i vy?

Mezery v nutriční výživě. Tady jde do tuhého

Hlídáte si důsledně příjem potřebných živin? Jestli ne, riskujete své fyzické i psychické zdraví. A to se nemusí vyplatit! Konkrétně „podmíra“ zinku se na vás může neblaze podepsat. Již mnoho výzkumů poukázalo na to, že nedostačující množství tohoto minerálu může vyvolávat pocity úzkosti. Kromě toho také dostává na zadek imunitní systém a zpomaluje se hojení ran. Nutno dodat, že pohlídat byste si měli i vitamin B12, protože jde o látku, která podporuje nervový systém.

Diabetes jako málo známý viník

Neregulovaná hladina cukru v krvi může také sehrát svou roli, což by čekal asi málokdo. Fakta však bohužel nelžou. V tomto případě je představují poznatky studie zveřejněné v časopise Medical Science Monitor. V nich byste se dočetli, že u 35 % pacientů s diabetem 2. typu je diagnostikována úzkostná porucha.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat