Prostreno.cz

Afrodiziakální potraviny pro noc nabitou vášní

Chcete si s partnerem dopřát trochu romantiky a po večeři se oddat sexuálním hrátkám? Víme, které potraviny vám pomohou probudit touhu! Okořeňte váš apetit s pomocí chilli, nebo si pochutnejte na ústřicích. Uděláte jedině dobře!

Afrodiziakum je pojem, který zahrnuje jakýkoli produkt, jež navodí zvýšenou sexuální touhu nebo zvýšení sexuálního výkonu. Tato vlastnost je často přiřazována vybraným druhům potravin slibujících noc plnou vášně. Máme pro vás tip na pět dobrot, které vám rozproudí krev v žilách!

Ústřice

Zřejmě nejznámějším afrodiziakem jsou ústřice. Obsahují totiž mimo jiné zinek, který může vést ke zvýšení testosteronu. Připravte na večeři čerstvé kousky ve vhodné kombinaci se suchým bílým vínem. Ústřice nejlépe chutnají, když jsou čerstvé, a konzumují se bez jakýchkoli přísad. Je možné je před vysrknutím například zakápnout citronem nebo chilli omáčkou.

Chilli papričky

Chilli obsahuje kapsaicin. O této látce je známo, že stimuluje nervová zakončení a zvyšuje cirkulaci krve v těle. Doslova ve vás rozproudí energii, jeho ostrost zase přispívá k vyššímu tělesnému teplu. Řadí se mezi nejúčinnější afrodiziaka, nezapomeňte ho tedy použít a vaši touhu pořádně okořenit.

Čokoláda

Tmavá čokoláda s vysokým obsahem kakaa obsahuje fenylethylamin, o kterém je známo, že zlepšuje náladu a do těla vám vpraví porci energie. V chladných dnech zkuste například tekutou horkou verzi, která má blahodárný vliv na emoce. V kakaových bobech se totiž nachází hormon štěstí, jež je podobný dopaminu, který lidské tělo produkuje v zamilovanosti.

Banány

Banán je považován za afrodiziakum nejen díky svému vzhledu, ale i proto, že tělu dodá okamžitý přísun potřebné energie. Vyzkoušejte například dezert v podobě banánů máčených v čokoládě.

Med

Ve výčtu přírodních afrodiziak nesmíme opomenout med. Pro obsah pylu má údajně příznivý vliv na sexualitu. O tomto účinku věděli již v dávných dobách, ne nadarmo byla medovina nápojem novomanželů. Odtud vznikl i název pro anglické pojmenování líbánek „honeymoon“.

Zdroj: www.eatthis.com, www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat