Prostreno.cz

Bylinky, které vás zbaví hněvu. Tyhle slibují okamžitý účinek

Máte den blbec, protože vás někdo naštval tolik, až to hezké není? „Utopte“ svůj vztek v šálku lopuchového, pampeliškového nebo mučenkového čaje. Lepší pomocníky na pocuchané nervy jen tak nenajdete!

Vytočil vás šéf, soused, partner nebo bezohledný řidič, který vám na nejrušnější křižovatce ve městě nedal přednost? Máte plné právo cítit hněv, jenž je naprosto přirozenou lidskou reakcí. Jak ale uklidnit své nervy a dostat krevní tlak opět do bezpečných hodnot, když vidíte rudě? Ano, můžete počítat do deseti, zkusit dechové cvičení, udělat pár dřepů či vyrazit na krátkou procházku. Nemáte ale chuť na čaj? Tyhle bylinky vás okamžitě vrátí do psychické pohody!

Lopuch jako účinný harmonizátor

Lopuch neboli babí hněv, jak se mu lidově říká, je letitým doporučovaným prostředkem na žlučové kameny a detoxikaci jater. Ovšem tato rostlina dokáže stejně dobře „pročistit“ i mysl od všech negativních emocí, takže ji klidně povolejte do akce. Nutno dodat, že vás zároveň zbaví únavy, což je taky zajímavá informace, která se může hodit…

Pampeliška? Klasika, co neomrzí

V původním americkém a čínském léčitelství se pampeliška po tisíce let hojně využívala k úlevě od zácpy, neboť některé její složky obsahují vysokou úroveň vlákniny, jež trávení ve všech směrech prospívá. Pampeliškový čaj je tedy vhodným zachráncem v situaci, kdy vám střeva vyhlásí válku a odmítají spolupracovat. Jenže pozor, přijde vám k duhu i jinak! Vždyť je známo, že nápoj z „hadího mlíčí“ uklidňuje psychiku a navozuje dobrou náladu. Už se vám vaří voda v konvici?

Mučenka, zprostředkovatel optimismu

Popínavá rostlina je nepostradatelným pomocníkem při všech formách psychického vyčerpání. Za tím si stojí jak lidoví léčitelé, tak odborníci, kteří mučenku z hlediska efektivity srovnávají s farmaceutickými léky proti úzkosti. V porovnání s chemickými medikamenty u ní však nehrozí žádné nežádoucí vedlejší účinky, ani riziko závislosti. Co říkáte na tuhle spásu, využijete ji na své pocuchané nervy?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat