Prostreno.cz

Předejděte mnoha nemocem díky účinným bylinkám

Nechcete, aby vás první bacil, který kolem vás proletí, odkázal do postele? V zájmu své ochrany zkuste dát šanci třapatce nachové, oreganu nebo lékořici. Můžete tak předejít mnoha nemocem!

Klesající venkovní teploty jsou přímo úměrné tomu, jak se v ordinacích praktických lékařů zvyšuje návštěvnost. Ano, neklamná známka toho, že podzim je tady! Co se týká prevence, nechcete nic podceňovat? Kromě toho, že pravidelně užíváte vitaminové doplňky stravy, můžete svou obranyschopnost posílit také bylinkami. Které jsou sázkou na jistotu?

Echinacea, tradiční medikament

Třapatka nachová neboli echinacea má mezi příznivci lidového léčitelství kultovní postavení. Ovšem pozor, také moderní věda potvrzuje, že má opravdu co nabídnout. Již několik nezávislých studií potvrdilo, že květina pocházející ze středozápadu Spojených států obsahuje jisté fytochemikálie, které účinně bojují proti celé řadě virových onemocnění. Počítejte i s podporou při alergiích, respiračních chorobách a tlumení bolesti.

Oregano, víc než jen ochucovadlo

Vnímáte dobromysl jen jako kuchyňskou přísadu, jež se hodí třeba do těstovin nebo k masu? Chyba lávky. Na tuto bylinu nedali dopustit již staří Řekové a Římané, kteří ji používali k léčbě mnoha zdravotních problémů. Moc dobře totiž věděli, že její blahodárné účinky se dají čerpat jak ze sušené rostliny, tak formou čaje či oleje. Předností oregana je větší množství sloučeniny zvané karvakrol. O té je v odborných kruzích známo, že zlepšuje imunitní reakce organismu a přispívá k eliminaci choroboplodných zárodků.

Lékořice, spolehlivý lékař

Kořen lékořice je považován za takový malý zázrak. Nebo spíše velký? Rozhodnutí možná necháme na vás. Tahle voňavá medicína totiž uklidňuje podrážděné sliznice krku, plic i žaludku, neboť je čistí od zanícení. Díky přítomnosti saponinů, což jsou látky rostlinného původu, se také postará o uvolňování hlenů, čímž zprůchodní dýchací cesty. Kromě toho lékořice posiluje obranyschopnost, podporuje fungující trávení, dodává energii a pozitivně ovlivňuje nervový systém. Slušný výčet pozitiv, nemyslíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat