Prostreno.cz

Pádné důvody, proč si dnes dát hroznové víno

Co si budeme povídat, podzim je ve znamení viróz a nachlazení. Jak se bránit? Pochutnejte si na hroznovém víně, které prokazatelně posiluje imunitu. Zároveň zlepšuje kvalitu pokožky a pomáhá regulovat krevní tlak.

Máte rádi víno? Ne, teď nemáme na mysli lahvinku nějakého lepšího archivu, ale přímo sladké zelené bobule, z nichž se alkoholický nápoj vyrábí. Pokud proti tomuto občerstvení nemáte nejmenších námitek, jistě vás nesmírně potěší, že kulaté plody jsou učiněnou studnicí zdraví. Proč se vyplatí konzumovat je pravidelně? Z těchto benefitů se jistě vybere každý!

Zesílená imunita, na kterou si bacily netroufnou

Jednou z obsažených klíčových živin révy vinné je vitamin C – a rozhodně se nejedná o žádný titěrný podíl, co by nestál za řeč. „Céčko“ je nezbytné pro neprůstřelný imunitní sytém, přičemž podstatně zvyšuje odolnost před nachlazením a chřipkou. Zkusíte proti útočícím virózám zabojovat tímto chutným způsobem? Nápad to vskutku není špatný…

Záruka krásné pleti. To prostě chcete

Není žádným tajemstvím, že výše zmíněný vitamin C má kromě značného vlivu na obranyschopnost i další velkou přednost. Stimuluje totiž tvorbu kolagenu, jež zachovává pokožku pružnou a elastickou. Také zesvětluje tmavé skvrny a zlepšuje vzhled jizev. Možná by vás mohlo zajímat i to, že pod palcem má rovněž kvalitu vlasů a nehtů.

Konec bolavým kloubům. A to jako vážně

Ačkoli je to k nevíře, hroznové víno lze vnímat jako efektivní léčivo. Proč by vám ho předepsal nejeden doktor? Poznatky nedávné americké studie provedené na Texas Woman's University sdělují, že denní konzumace této přírodní sladkosti může ulevit od bolesti způsobené osteoartritidou. Tamní výzkumníci si to vysvětlují vysokým obsahem antioxidantů a dalších cenných sloučenin, jež přispívají ke zlepšení pohyblivosti a pružnosti kloubů. No vida, řešení palčivého problému tedy nehledejte v lékárně, ale v obchodě!

Regulace krevního tlaku. Chopte se této příležitosti

Nemáte tlak tak docela v pořádku? Nečekejte, až se z toho vyklube závažná kardiovaskulární choroba, okamžitě jednejte! Můžete začít třeba pravidelnou konzumací vinné révy, která díky neskromnému množství draslíku normalizuje jeho hodnoty, na což odborníci prostřednictvím svých průzkumů poukazují poměrně často. Dáte si tedy říct?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat