Prostreno.cz

Konopný olej ulevuje od bolesti a snižuje úzkost

V posledních deseti letech se konopný olej stal mimořádně populární, ačkoli jeho vlastnosti jsou známé už po staletí. Už ho taky používáte? Pokud ne, neznáte výhody, které vám mohou být užitečné! Jak působí na spánek, deprese a bolest? Tohle byste měli vědět!

Konopný olej není nic víc než extrakt z konopných květů a listů, nebo prakticky celé rostliny s výjimkou kořenů, neboť ty neobsahují THC. Olej se extrahuje rozpouštědlem, které se nakonec odpaří. Nutno dodat, že výrobky z konopí podléhají různým úrovním legalizace na celém světě, proto některé země mají mnohem více možností. V každém případě dle výzkumů má THC (hlavní psychoaktivní látka) protizánětlivé, protirakovinné, analgetické, anxiolytické, sedativní, relaxační, posilující a detoxikační vlastnosti.

Koncentrace THC a CBD v konopném oleji se pohybují od 10 % až po 90 %, což znamená, že účinnost může být extrémní – a efektivní! Některé z jeho neuvěřitelných vlastností zahrnují snížení stresu a deprese, zlepšení zraku, hojení kůže, ochranu zdraví srdce a pomoc při spánku, prevenci rakoviny, eliminaci bolesti a zánětu, stimulaci chuti k jídlu, posílení mozkových funkcí atd.

Zlepšuje zdraví srdce

Výzkum ukázal, že vysoké hladiny kanabinoidů mohou přispět ke snížení krevního tlaku tím, že uvolní krevní cévy a tepny, což může snížit zátěž srdce a riziko srdečního záchvatu, mrtvice a dalších kardiovaskulárních komplikací.

Působí jako prevence rakoviny

Jedním z nejzajímavějších zjištění o hašišovém oleji je jeho potenciální role v prevenci a léčbě rakoviny. Desítky studií nalezly pozitivní vazby mezi konopným olejem a snížením velikosti nádorů a zpomalením šíření různých druhů rakoviny. Zmíněný olej také může snížit bolest, stimulovat chuť k jídlu, zmírnit depresi a odstranit nevolnosti, které jsou s rakovinou spojené.

Ulevuje od bolesti

Analgetické vlastnosti konopného oleje mírní ochromující bolest a tlumí následky chemoterapie u lidí, u kterých již byla rakovina diagnostikována.

Je protizánětlivým prostředkem

Snížení zánětu kloubů a svalů, jakožto i orgánových systémů a krevních cév, činí z konopného oleje vynikající lék v boji artritidě, dně, migrénám, syndromu dráždivého střeva a nespavosti.

Stimuluje funkci mozku

Pro osoby s vysokým rizikem Alzheimerovy choroby a dalších neurodegenerativních onemocnění může vysoký obsah THC v konopném oleji stimulovat aktivitu mozku a udržovat tyto neurální dráhy čisté, neblokované beta-amyloidem.

Snižuje stres a úzkost

Kanabinoidy nacházející se ve zmíněném oleji dokáží separovat stresové receptory v určitých částech mozku, což napomáhá uvolnění. Díky tomu je mysl čistá.

Léčí poruchy spánku

Nespavost je něco, s čím se potýkají miliony lidí. Mnoho studií však potvrdilo, že konopný olej je účinným sedativem, schopným vyprazdňovat mysl a podporovat nerušené noci. Také pečuje o pokožku, čistí lokální zánět, jako je psoriáza, ekzém a růžovka, podporuje chuť k jídlu a mnoho dalšího.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat