Prostreno.cz

Varovné signály, že váš oběhový systém nepracuje správně

Nějak podezřele vám padají vlasy, zhoršila se vám paměť, a ke všemu nemáte chuť k jídlu? Možná je to tím, že váš krevní oběh je narušený. Co všechno vám kvůli tomu hrozí a proč okamžitě navštívit lékaře?

Krevní oběh je pro zdraví naprosto nepostradatelný, neboť jeho hlavním úkolem je transport živin, dýchacích plynů i hormonů. Pokud jsou z nějakého důvodu porušeny jeho funkce, může dojít k celé řadě závažných komplikací, a to včetně kardiovaskulárních chorob, mozkových poruch nebo ledvinových onemocnění. Podle čeho se dá poznat, zda je v tomhle směru všechno v pořádku? Poslouchejte své tělo, těmito signály vám dává jasně na vědomí, že oběhová soustava „nejede“ na sto procent!

Zhoršená paměť a pomalejší přemýšlení

Zatímco před nějakou dobou jste měli v hlavě telefonní čísla všech vašich přátel, dnes si nevzpomenete ani na jedno? Nechceme vás strašit, ale jen tak bez příčiny se to určitě neděje. Zbystřit byste měli i v případě, že registrujete výrazně pomalejší uvažování. Mozek, stejně jako jiné orgány, potřebuje neustálou „dodávku“ důležitých látek prostřednictvím krve. Jakmile se tato „doprava“ zpomalí, je jasné, že to na něm negativně projeví…

Nadměrné vypadávání vlasů

Porucha oběhového systému se může neblaze podepsat také na vašem zevnějšku. Zpravidla ji odhalí náhlé a nevysvětlitelné ztráty vlasů bez logických příčin. Ačkoli si takový podezřelý úbytek hřívy mnozí spojují hlavně se stresem či přísnou dietou, není vyloučeno, že původcem je právě zhoršená cirkulace nejvzácnější tekutiny, jež vám koluje v organismu. Neberte tento jev na lehkou váhu, protože v sázce je opravdu hodně!

Nechutenství jako výstraha

Nemáte na jídlo ani pomyšlení a nelákají vás ani vaše nejoblíbenější pochoutky? Trvá-li to delší dobu, možná byste měli navštívit lékaře, aby vám udělal podrobnou prohlídku. Pokud totiž gastrointestinální trakt trpí narušenou oběhovou soustavou, značně se zpomalí trávení. To ovlivní nejen váš metabolismus, ale i celkovou kondici a psychické rozpoložení. Tak pozor na to!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat