Prostreno.cz

Probiotika nejsou dobrá jen na trávení. Léčí akné a zpomalují stárnutí

Už vás někdy napadlo mazat si obličej třeba kefírem? Pokud ne, někdy to zkuste. Tato probiotická potravina stimuluje tvorbu kolagenu, vyrovnává pH pokožky a ještě zatne tipec pupínkům. Ale prý vyléčí i ekzém!

Probiotika. Co si pod tímto termínem vlastně představit? Laicky se dá říct, že jsou to „kamarádské“ bakterie, které pozitivně ovlivňují střevní mikroflóru. Dle názoru odborníků jejich pravidelná konzumace prospívá nejen trávení, ale také posiluje imunitu, podporuje regeneraci tkání, reguluje chuť k jídlu a zlepšuje náladu. Znamená to, že takové jogurty či kefíry jakožto nejznámější probiotika mají své výhody jen tehdy, když si na nich smlsnete? Ale kdepak, i jejich vnější použití má něco do sebe! O jakých účincích se tu bavíme?

Stopka akné jednou provždy? No jasně

Už jste na nenáviděné pupínky zkusili kdeco, jenže bez valného výsledku? Zkuste si obličej denně ošetřovat nějakým mléčným výrobkem, jenž obsahuje živé probiotické kultury. Poznatky amerického výzkumu provedeného Newyorskou univerzitou, které byly zveřejněny v magazínu Journal of Medical Sciences, sdělují, že zmíněné potraviny jsou díky svému složení hodně prospěšné při léčbě akné. Údajně totiž blahodárně působí na kondici kožních buněk a zároveň bojují proti škodlivým bakteriím, které toto chronické onemocnění způsobují. No vida!

Konečně efektivní léčba ekzému

Nepříjemný a svědivý ekzém vlastně není nic jiného, než „obyčejný“ kožní zánět, který může být alergického i nealergického původu. Buď jak buď, obě varianty mají jedno společné. Finští vědci se na základě průzkumu domnívají, že na jakýkoli ekzém platí doplňky stravy v podobě probiotik. Úplně nejlepší léčbou je pak mazání postižených míst v kombinaci s každodenní konzumací. Alespoň tak praví experti!

Elixír věčného mládí? Ten můžete mít taky

Asi je zbytečné ptát se na to, zda byste svůj zevnějšek nechtěli o nějakých pár let omladit. Vždyť kdo by něco takového nebral! A protože v dnešní době nic není nemožné, poradíme vám, jak na to. Aplikujte si na tvář i dekolt probiotika. Již několik nezávislých studií totiž potvrdilo, že se významně podílí na tvorbě kolagenu, přičemž dodávají potřebnou hydrataci a vyrovnávají pH pokožky. Kolik že stojí bílý jogurt? Určitě méně než sérum proti vráskám!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat