Prostreno.cz

Oslaďte si zimu protizánětlivým javorovým sirupem

Je lahodný, všestranný, a navíc mnohem zdravější než jiná sladidla. To je javorový sirup! Obsahuje řadu tělu prospěšných látek a organismu dodá tolik potřebnou energii! Potřebujete ještě další důkaz, proč ho mít ve své kuchyni?

Známá americká pochoutka si již našla místo i na našem stole, a to nejen jako doplněk k palačinkám nebo vaflím. Javorový sirup je totiž skvělou alternativou, jak si osladit život i bez použití rafinovaných cukrů. Získává se vařením a rafinací šťávy z javorů a vyznačuje se zemitě sladkou chutí. Má nízký obsah fruktózy a spoustu dalších, pro tělo velmi důležitých, mikroživin a vitaminů.

Tekuté zlato z javoru

Sirup je charakteristický pro svoji krásně zlatavou barvu, ta do žil vlévá optimismus i tolik potřebnou energii. Javor si jako ochranu před zimou vyrábí škrob, který shromáždí v kořenech tak, aby je ochránil před mrazem. Na jaře se tento škrob, jež se díky enzymům změnil na cukry, smíchá s vodou z rozmrzlé půdy, a pak tato nasládlá tekutina putuje do celého stromu. V tuto chvíli výrobci napichují kůru rostliny a získávají vzácnou tekutinu, která se dál zpracovává.

Javorový sirup podporuje plodnost

Javorový sirup obsahuje zinek a mangan. Obě tyto látky hrají významnou roli při podpoře reprodukčního zdraví u mužů. Množství manganu je také užitečné při produkci pohlavních hormonů, jak u mužů, tak i u žen. Zmíněné minerální prvky se zároveň považují za spojence při ochraně imunitního systému, chrání cévy a podporují správnou funkci srdce.

Některé studie také poukazují na to, že sirup z javoru je nabitý antioxidanty, které dokáží tělo chránit proti obávané rakovině. A co má společného s pitným režimem?

Ideální nápoj do nepohody

Pod pojmem dehydratace si lidé často představují pouze pocit žízně, ten je však spojený i s nedostatkem pro tělo důležitých živin. V chřipkovém období se tak nabízí ideální nápoj! Uvařte si bylinkový čaj doslazený kapkou javorového sirupu. Tělu dodáte tekutiny, živiny a vitalitu. Ale pozor, jedno úskalí tu přece jen je. To, že je javorový sirup pro tělo prospěšnější, je už jasné. To ale neznamená, že byste ho měli jíst polévkovou lžící.

Zdroj: www.whattoeat.com, www.healthylife.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Zdravý chia pudink s borůvkami

5min
(1 hlasů)

Americké lívance

25min
(1 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(2 hlasů)
Více tipů

Reklama

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba