Prostreno.cz

Na puchýře zabere starý známý citron

Nové boty dokáží pořádně potrápit. V obchodě se tvářily bezpečně a pohodlně, ale realita byla jiná? Žádnou paniku, puchýřům dáte sbohem díky snadnému řešení z vaší kuchyně!

Kuří oko je lidový název pro šedožlutý bolestivý útvar, jež dosahuje velikosti až 12 milimetrů. V podstatě se jedná o zesílenou kůži vznikající na místech vystavených nadměrnému tlaku. Tenhle nešvar se zpravidla objevuje na kloubech a palcích, často se ale „zabydlí“ i na patě, kde jednoho dohání k šílenství. A jak je to s puchýřem? Samozřejmě ani on není žádná výhra, neboť dokáže pěkně potrápit. Že obě varianty znáte až moc dobře? V případě, že se tahle „krizovka“ bude opakovat, nabízíme spolehlivý manuál první pomoci.

Citronová pasta jako řešení číslo jedna

K tomuto záchrannému „receptu“ si přichystejte citronovou šťávu, jejíž antibakteriální a antifungální vlastnosti pomáhají léčit jakýkoli druh kožní patálie. Neobejdete se také bez kapky olivového oleje se silným hydratačním účinkem a trochy jedlé sody, která zafunguje jako spolehlivá dezinfekce. Co teď?

Promíchejte výše zmíněné ingredience do konzistence pasty a získaný „medikament“ si naneste v silné vrstvě na umytá chodidla. Abyste nebyli nijak omezováni v pohybu, a zároveň neriskovali znečištění podlahy, léčivou „kaši“ pro jistotu překryjte nějakým obvazem nebo bavlněnou tkaninou. Čím déle bude citronová pasta působit, tím samozřejmě lépe. Po kolika opakováních této procedury zase pohodlně vklouznete do bot, aniž byste bolestí zasyčeli? Zhruba tak po třech…

Chleba s jablečným octem? Taky možnost

Ocet získávaný z jablek se těší stále větší popularitě. Vždyť onen elixír čelí příznakům alergie i astmatu, vyléčí angínu a rovněž „opraví“ nefungující trávení. Proč by si tedy neměl poradit s puchýřem či kuřím okem? Jeho složení se o to postará! Vás teď ale určitě zajímá, nač ten chleba, viďte? Ten rozdrobte do mísy a zalijte ho jablečným octem. Pečivo se totiž už v dobách dávno minulých využívalo jako jakási houba, která usnadňuje aplikaci léčiv. Jakmile se chléb patřičně „nacucá“, přiložte si ho na nohy a zajistěte obvazem. Pokud tak vydržíte alespoň půl hodiny, nezvaného návštěvníka se brzy zbavíte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat