Prostreno.cz

Banán, kokosový olej nebo skořice. I s tímhle se dají léčit infekce

Nejste kdovíjakým fanouškem prášků z lékárny, jejichž složení nebezpečně připomíná periodickou soustavu chemických prvků? Pak zkuste na útočící infekce vyzrát zcela jinak. Vždyť ve vaší kuchyni máte hned několik zbraní!

Každý z nás se může poměrně snadno stát obětí infekce. Koneckonců, vždyť právě ona vám „přihraje“ průjem, kašel, nachlazení, různé kožní obtíže nebo horečku. Jsou ale prášky na předpis bezpečnou první pomocí? Podle odborníků je to spíše naopak, neboť tyto medikamenty mnohdy zhoršují reakce imunitního systému. Jaký je tedy plán B? Navrhujeme omrknout domácí zásoby, vždyť právě v nich se ukrývá celý arzenál osvědčených prostředků!

Banán proti střevním potížím

„Podala“ si vás porucha zažívání, nechvalně známá jako běhavka? Tak samozřejmě, že to není vůbec nic příjemného, protože kromě obvyklé únavy čelíte navíc i zvýšenému riziku dehydratace. O tom, že je to poměrně náročné na psychiku, raději ani nemluvit! Kde hledat spásu? Tu představuje svačinka v podobě několika banánů s tvarohem. No vážně! Prospěšné složky tohoto občerstvení podstatně zmírní vaše obtíže, což je všeobecně známý fakt.

S vyrážkou si poradí kokosový olej

Na kokosový olej doslova přísahá nejedna hospodyňka. Pracujete s ním při vaření i vy? Pokud je vaše odpověď kladná, jste zachráněni. Kuchyňský pomocník je pověstný nejen svými úžasnými hydratačními vlastnostmi, ale i tím, že urychluje regeneraci pokožky. Nelze nezmínit, že také bojuje proti vyrážkám a ekzémům, hloubkově vyživuje pleť a zároveň jí poskytuje ochranu před nepříznivými vnějším vlivy. Proč tedy s aplikací na postižená místa zbytečně otálet?

Kašle se zbavíte s pomocí medu a skořice

Mazlavý poklad z včelího úlu je díky svému unikátnímu složení schopen ničit bakterie a posilovat obranyschopnost, na což poukázalo již několik nezávislých vědeckých studií. Přesně proto je také osvědčeným zachráncem při nachlazení i kašli. Jestli ho navíc smícháte se špetkou skořice, kromě urychlené léčby zmíněných neduhů si také zvýšíte energetickou hladinu a prospějete svému srdci. Jak to? Sypké aromatické ochucovadlo totiž podle odborníků přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, čímž omezuje pravděpodobnost kardiovaskulárních chorob.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat