Prostreno.cz

Čokoláda, zmrzlina nebo česnek. Tyhle potraviny nikdy nejezte před spaním

Máte v posledních dnech velké problémy s usínáním, což u vás není zvykem? Možná je to tím, že po večerech rádi jíte nevhodné potraviny, které nesmírně zatěžují žaludek. Udržují vás v nechtěné bdělosti!

Asi není třeba připomínat, že dostatek kvalitního nočního odpočinku je pro fyzickou i psychickou kondici naprosto zásadní. Pokud totiž člověk dlouhodobě čelí spánkové deprivaci, následky na sebe nenechají dlouho čekat. Na seznam zdravotních problémů podle odborníků patří například zvýšené riziko cukrovky, nadváha nebo deprese. Objevují se ale také problémy s imunitou či pamětí, žádnou výjimkou není ani nesoustředěnost a permanentní podrážděnost. Věděli jste, že blahodárnému spánku odporují jisté potraviny? Těmto se po večerech raději vyhýbejte!

Česnek. Pozor na jeho načasování

Přestože je aromatické ochucovadlo, jež se používá již celá staletí, velkým kuchyňským dobrodincem, jeho konzumace se před ulehnutím do peřin vůbec nedoporučuje. Ptáte se na důvod? Ten je jasný. Česnek může pořádně zatížit trávení, což končívá nevolností i pálením žáhy. Přesně tyto nechtěné „stavy“ vás budou až do pozdních ranních hodin udržovat v bdělosti! Buďte tedy opatrní na jídla, k nimž toto koření neodmyslitelnou patří.

Čokoláda? Tenhle mls se nevyplatí

Máte doma v utajeném šuplíku tuto sladkost, kterou u napínavého filmu chodíte uždibovat? Chápeme, že jde o lákavé uspokojení chutí, nicméně čokoláda vám také neudělá laskavost. Tedy zejména v případě, že jde o nerušený relax v pyžamu! Je to proto, že obsahuje kofein. Ten, jak známo, stimuluje všechny smysly a zahání únavu, takže jen oddálí hlubší spánkové fáze. Nechte si tento lahodný doping raději až na dopoledne, zprostředkuje vám energii i dobrou náladu. A to se v práci bude zatraceně hodit!

Zmrzlina. Na tu také zapomeňte

Ano, i vidině zmrzliny se šlehačkou se mnohdy jen stěží odolává. Pokud se ale chcete pořádně vyspat, měli byste na své pevné vůli ještě zapracovat. Dobrota z mrazáku nepatří zrovna mezi dietní potraviny, a co hůř, způsobuje výkyvy hladiny cukru v krvi. Tím značně ztíží usínání a ke všemu si příliš nerozumí se štíhlými křivkami. Myslete na to pokaždé, až vás zase dostihne touha po ledovém občerstvení!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat