Prostreno.cz

Nedejte bacilům šanci. Braňte se s pomocí zdravých zimních šťáv

Imunitní systém se v zimě často stává zranitelný. Vzduch během tohoto období je obvykle chladnější a sušší, což může negativně ovlivnit obranyschopnost organismu. Ten je pak náchylnější vůči nachlazení, chřipce nebo jiným onemocněním. Braňte se prostřednictvím zdravých zimních šťáv!

Jak mít svůj imunitní systém pod kontrolou, a to i během chřipkové epidemie? Řešením jsou ultra zdravé šťávy, které pomáhají detoxikovat tělo tím, že se zbaví volných radikálů, očistí trávicí systém a podpoří funkci jater a ledvin. Takže, které zázračné nápoje byste i vy určitě měli vyzkoušet?

Zázvorový zázrak s jablky a mrkví

Zázvor je známý díky svým antioxidačním a protizánětlivým přínosům. Pomáhá také při trávení a skvěle podporuje imunitní systém.

Potřebujete: 2 jablka, 4 mrkve, 2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru, 1 šálek vody, 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a stejné množství medu.

Jablka a mrkve oloupejte a společně s vodou vložte do mixéru. Následně přidejte zázvor, citron a med. Mixujte, dokud se ingredience nespojí. Šťávu propasírujte do misky.

Pikantní rajčatová šťáva

Rajčatová šťáva je dalším zdravým džusem. O rajčatech je známo, že jsou bohatá na vitaminy, minerály a fytonutrienty. Zejména lykopen má mnoho výhod, neboť je silným antioxidantem, který podporuje dobré zdraví a zabraňuje řadě onemocnění.

Potřebujete: 3 celerové listy (stonky), 3–4 nakrájená rajčata, mletý pepř či chilli papričky (dle chuti), čerstvou citronovou šťávu (1/4 šálku), sůl.

Rozmixujte celerové listy, rajčata, šťávu z citronu a koření. A nechte si chutnat.

Mrkvový džus

Mrkvová šťáva je skvělá pro oči, protože obsahuje beta-karoten, typ vitaminu A. Áčko chrání povrch oka a zlepšuje vidění. Mrkvová šťáva také napomáhá zdravějšímu těhotenství, podporuje metabolismus a posiluje imunitní systém.

Potřebujete: 6–8 mrkví, 3 šálky vody, 1/2 šálku kondenzovaného mléka, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 1/2 lžičky vanilky (dle chuti).

Mrkev oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Ty vhoďte do mixéru společně s vodou. Šťávu přeceďte přes jemné sítko (mrkvovou buničinu můžete použít například při přípravě muffinů, chleba nebo koláčů). Přidejte kondenzované mléko a vanilku, posypte muškátovým oříškem a podávejte chlazené.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat