Prostreno.cz

Hubnutí pro ženy po čtyřicítce v kostce

Proč vám teď, když jste na dortu sfoukli 40 svíček, jdou kila podezřele nahoru? Za vším hledejte hormonální nerovnováhu, která je s blížící se menopauzou normálním jevem. Ovšem klid, poradíme vám, jak své tělo získat zpátky!

Se čtyřicítkou na krku převážná většina žen registruje jisté tělesné změny. I vy máte pocit, že se vám teď vrásky tvoří nějak rychleji? Také jste možná náladovější, a ke všemu přibíráte na váze, přestože se stravujete pořád stejně. Ačkoli jsou tyto transformace neodmyslitelnou součástí přirozeného procesu stárnutí, zejména ta poslední může být hodně frustrující. Chcete se zbavit nadbytečných kil? Pak se držte těchto osvědčených rad!

Nepřejídejte se. Nikdy

„Pokud potřebujete trvale zhubnout, měli byste převzít kontrolu nad množstvím přijatých kalorií a hlavně velikostí porcí. Proto svým klientům obvykle doporučuji jíst vícekrát denně, ovšem po menších dávkách. Je dobré zaměřit se na barvitý jídelníček, který zahrnuje celozrnné produkty, ovoce, zeleninu, obiloviny, luštěniny, mléčné výrobky, maso, drůbež i ryby. Zkrátka od všeho něco,“ vysvětluje kanadská výživová poradkyně Gina Sunderland.

Pijte více vody

Co si budeme povídat, v dnešní době „frčí“ sportovní nápoje, sladké šťávy i uměle ochucené limonády, které mají jedno společné – vyšší obsah kalorií i chemických látek. A to vážně není žádná hitparáda! Oproti nim je čistá voda naprosto blahodárnou tekutinou, jejíž schopnosti vám přijdou vhod. Přispívá totiž k odstranění nahromaděných škodlivin a pomáhá je vyplavit přirozenou cestou, tedy močí a potem. Zároveň zvyšuje energetickou hladinu, zlepšuje náladu a urychluje metabolismus. Chcete-li se z těchto „vodních výhod“ radovat, pak je třeba dle odborníků vypít něco mezi osmi a deseti sklenicemi denně, a to bez ohledu na roční období a klimatické podmínky!

Snažte se být aktivní

Jak jste na tom s pohybem? Věřte, že i pouhá půlhodinka nenáročné aktivity svede takřka zázraky, přičemž dokonalým příkladem je třeba obyčejná chůze. Ostatně, poznatky mnoha studií se shodují v tom, že 30 minut této bohulibé činnosti přispívá ke spalování kalorií, reguluje hladinu škodlivého cholesterolu a předchází duševním chorobám. Vyrazíte odpoledne na zdravotní procházku?

Zbytečně se nestresujte

Jak již bylo zmíněno výše, je docela dost pravděpodobné, že v tomto období čelíte výkyvům nálad. Co za ně může? To je snadné, hormony. Zejména estrogen, jehož hladina s blížící se menopauzou přirozeně klesá, což je také příčinou emočních bouří i nechtěného tloustnutí. Hormonální nerovnováze, a tím i zhoršení celé situace, hodně nahrává také nadmíra stresu. Čím méně se tedy budete rozčilovat, tím lépe pro vás i vaše tělesné křivky…

Zdroj: www.fitnessmag.com, www.howtodoit.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat