Prostreno.cz

Cedrové dřevo uleví od kašle i bolavých kloubů

Tíží vás rýma a pořádně rozčiluje nepravidelný menstruační cyklus? Nezoufejte, esenciální cedr tyto problémy hravě vyřeší. Ovšem poradí si také se špatnou náladou a stresem, zatímco uleví bolavým kloubům.

Patříte mezi příznivce aromaterapie? V případě, je-li vaše odpověď kladná, by ve vašem arzenálu nejrůznějších vonných olejů určitě nemělo chybět cedrové dřevo. Toto příjemné dřevité aroma s jemným kafrovým nádechem nejenže okamžitě zútulní celý prostor, ale zajistí i tato báječná pozitiva!

Spása v případě kašle a nachlazení

Nasofaryngitida, rinofaryngitida nebo akutní koryza. Ano, tak zní odborný název pro nachlazení, jež se běžně projevuje rýmou, ucpaným nosem nebo kašlem. Co si budeme vykládat, právě tyto jmenované obtíže patří mezi typické „radosti“ zimního období. Že i vás si bacil „našel“? Pak by to chtělo zažehnout svíčku a kápnout do aromalampy trochu „tekutého cedru“. Vzhledem k tomu, že působí antisepticky, představuje vhodnou léčbu nepříjemné svízele.

Ustálení nepravidelné menstruace

Objevuje se váš menstruační cyklus tak, jak se mu to hodí, proto není nouze o častá a nepříjemná překvapení? Situace se dá napravit pomocí oleje, jemuž jsou zasvěceny tyto řádky. Doporučujeme ho promíchat s dalším nosným „mazadlem“, kupříkladu olivovým, kokosovým, mandlovým či slunečnicovým olejem, a získanou směsí si natírat boky a pánev. Na účinnost této staré metody přísahá mnoho žen, třeba budete další…

První pomoc pro bolavé klouby

Revmatoidní artritida je autoimunitní zánětlivé onemocnění, které nejčastěji postihuje klouby rukou a nohou. Ačkoli si hodně lidí mylně myslí, že je prokletím výhradně starších osob, u naprosté většiny pacientů vzniká mezi 30. a 50. rokem života, tedy alespoň podle názoru lékařů. Máte s touto patálií co dočinění i vy? Pak zázrak v malé lahvičce smíchejte s dalším olejem, jak je popsáno výše. Tímto svěžím „pomazáním“ si následně namasírujte postižená místa, úleva se dostaví co nevidět. Protizánětlivé vlastnosti vzniklého „medikamentu“ vás ve štychu nenechají!

Definitivní konec splínů i nervozity

Doléhá na vás špatná nálada nebo stres? Ať už je strůjcem cokoli, můžete tomu učinit přítrž, a to okamžitě. Stačí pár minut inhalovat esenciální cedr! Je prokázáno, přímo ovlivňuje neurotransmitery v mozku související s pocity radosti a uvolnění. Zkusíte to na vlastní čichové buňky? Být vámi, neztrácíme ani minutu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat