Prostreno.cz

Slunce je lékem zcela zdarma

I když je v zimě sluníčka pomálu, je potřeba jeho léčivou sílu využít na maximum. Jakmile vysvitne, nastavte mu tvář a prospějete i svému srdci. Takováto léčba je teď hodně v kurzu!

Podle odborníků patří kardiovaskulární choroby na seznam nejčastějších příčin úmrtí. Experti se rovněž nijak netají názorem, že jejich vzniku jde dnešní populace pořádně naproti. Tím, že absolutně nerespektuje pravidla zdravého stravování, vyznává sedavý způsob života, kouří, příliš holduje alkoholu a nadměrně se stresuje. Možná léčba? Jeden zajímavý způsob se nedávno našel. A nadchl celý svět!

Hodně nečekaný konkurent farmacie

Jedna z posledních amerických studií uskutečněná na Ohijské státní univerzitě naznačuje, že sluneční světlo značně přispívá k obnově poškozeného kardiovaskulárního systému, což snižuje pravděpodobnost závažných nemocí. Ano, je to tak. Vystavování se hřejivým paprskům dle názoru tamních vědců stimuluje v těle přirozenou produkci vitaminu D, který „opravuje“ škody napáchané arteriální hypertenzí, diabetem či aterosklerózou. Co je na tom vůbec to nejlepší? Tenhle parádní „medikament“ je zcela zdarma! A to je samozřejmě hodně vítaná informace…

„Obecně je vitamin D spojován s posílením kostí, nicméně mnoho průzkumů poukazuje na to, že jeho nedostatek podstatně zvyšuje riziko nebezpečných srdečních záchvatů. Náš odborný tým proto použil nanosenzory, aby zjistil, proč je vitamin D tolik prospěšný, zejména tedy pro funkci i obnovu kardiovaskulárního systému,“ nastínil situaci profesor chemie Tadeusz Malinski, který působí na výše zmíněné univerzitě, a to v rámci rozhovoru pro časopis International Journal of Nanomedicine. A jak to celé vlastně funguje?

Jednoduché řešení složitých potíží

Nebudeme zbytečně zacházet do detailů i lékařských termínů, kterým stejně porozumí málokdo. Celé tajemství „sluneční léčby“ spočívá v tom, že „vyrobený“ vitamin D je silným stimulátorem oxidu dusnatého, který reguluje tok krve, přičemž zabraňuje vzniku sraženin. Čím déle se tedy budete vystavovat slunci, tím podle lékařů z uvedené vzdělávací instituce lépe. Za bod navíc můžete považovat to, že zároveň zabojujete i proti stresu, neboť „déčko“ navozuje dobrou náladu a zvyšuje energetickou hladinu. Proč nespojit příjemné s užitečným, no ne?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat