Prostreno.cz

Jak do svého jídelníčku propašovat více ovoce a zeleniny?

Všude čtete, že byste – chcete-li začít žít zdravě – měli do svého jídelníčku zařadit spoustu ovoce a zeleniny. Jenže málokdy se dovíte, jak to vlastně máte udělat (dobré předsevzetí je jedna věc, jeho realizace druhá). Máme pro vás pár tipů!

1.    Nákup je základ

Večer cestou z práce prolétnete supermarket, aniž byste nákupu věnovali nějakou extra pozornost? Pak si v jeden den vyhraďte návštěvu obchodu pouze na nákup ovoce a zeleniny. Vybírejte pečlivě (jak nakupovat ovoce a zeleninu jsme vám již radili), kupujte, co máte rádi, ale nebojte se ani chuťových experimentů.

2.    Začněte den ovocem

Snídaně je skvělá příležitost, jak svému organismu dopřát blahodárné účinky ovoce. Klidně ho přimíchejte ke svým oblíbeným cereáliím, do ovesné kaše, nebo si ho nechte jako snídaňový zákusek, to už je na vás.

3.    Balíčkujte

Když přinesete ovoce a zeleninu z obchodu, neuklízejte je hned bez jakékoli úpravy do lednice – část z nich očistěte a nakrájejte na kousky, dejte do sáčku a máte připravenou svačinu do práce. Uvidíte, že když dostanete v práci na něco chuť, bude se vám takový balíček rozhodně hodit (a nebudete se muset zdržovat a patlat s úpravou ovoce či zeleniny).

4.    Ať je po ruce

Tohle je podobný princip jako svačinové balíčky do práce, jen se více hodí na doma. „Nastražte“ na sebe zeleninu a ovoce (umyté nebo třeba nakrájené na kousky) na každou volnou plochu. Uvidíte, že budete celý den uzobávat, zatímco kdyby bylo ovoce/zelenina stále v lednici tak, jak jste je přinesli, ani byste si jich nevšimli…

5.    Vypijte ho

Odšťavňovač je skvělý vynález – namísto chroupání ovoce či zeleniny je jednoduše můžete vypít. Kombinujte, buďte kreativní (ale zas to nepřehánějte – nikdy nedělejte fresh džusy z většího množství ovoce/zeleniny, než kolik byste ho snědli v pevném stavu).

6.    Zelenina jako skvělá příloha

Ať už budete jíst doma nebo v restauraci, zkuste nahradit tradiční přílohu zeleninou (ať už v podobě čerstvého salátu, nebo v podobě zeleniny dušené v páře). Rozhodně tím svému organismu prospějete více než například hranolky!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat