Prostreno.cz

Nezatracujte akátový med. Pomáhá při hubnutí i na imunitu

Pokud hledáte speciální druh medu, tak akátový je považovaný za jeden z nejlepších. Jak pomáhá při hubnutí a posilování imunitního systému? Tenhle spojenec vás v zimě rozhodně ve štychu nenechá!

Akátový med, stejně jako mnoho dalších specializovaných organických druhů medu, je získáván z nektaru kvetoucího akátu, který pochází ze Severní Ameriky. Pro svoji sladkou chuť a téměř čirou barvu je vyhledávaný po celém světě. Tento typ medu je velmi dobrý pro kulinářské použití a je uplatňován i pro řadu léčebných účelů. Jelikož obsahuje živiny a antioxidanty, může například podpořit imunitní systém. A nejen to. Tyhle další benefity jistě oceníte!

Péče o kůži

Bohatá zásoba minerálů, včetně železa, zinku, draslíku, vápníku a mědi, stejně jako vitaminu C a dalších antioxidantů, může pomoci redukovat vzhled vrásek, zmírnit záněty a eliminovat tmavé skvrny.

Snížení krevního cukru

Pokud se obáváte, že je vaše hladina krevního cukru příliš vysoká, dejte si akátový med. Ne, to není vtip. On totiž může hladinu cukru v krvi snížit díky koncentrované „injekci“ sacharidů.

Ochrana před chronickými nemocemi

Antioxidanty nalezené u akátového medu jsou obzvláště dobré pro hledání volných radikálů v celém těle a při snižování negativních dopadů oxidativního stresu. To může ve výsledku pozitivně působit na buněčnou mutaci, tedy riziko chronických onemocnění, jako je rakovina, artritida a srdeční onemocnění.

Posílení imunitního systému

Akátový med zabraňuje propuknutí infekcí v celém těle a zmírňuje zátěž imunitního systému. Navíc třeba v takovém čaji chutná naprosto báječně.

Ztráta váhy

Mnoho lidí používá akátový med jako rychlou pomoc při nezvladatelných chutích na sladké. Když se totiž smíchá s vodou nebo mlékem, uspokojí touhu po něčem nezdravém. Také stimuluje metabolismus, což dále napomáhá hubnutí.

Kde koupit akátový med?

Při nákupu tohoto medu byste měli být opatrní. Vybírejte pouze čistou, autentickou odrůdu, protože existuje mnoho zpracovaných produktů, které se prohlašují za akátový med, i když se jedná o pouhý padělek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat