Prostreno.cz

Doplňky stravy, které neberte, pokud chcete zhubnout

Zatímco cvičení, kvalitní spánek a zdravá výživa jsou základními způsoby, jak zhubnout a udržet si váhu, někteří lidé jsou stále v pokušení a hledají ke svému vysněnému tělu určité zkratky. Taky koketujete s myšlenkou, že si pořídíte nějaký „zázračný“ doplněk stravy? Pak se ujistěte, že neobsahuje chvojník čínský nebo chitosan!

Na trhu existuje nepřeberné množství produktů, které slibují úbytek hmotnosti, plný žaludek, pálení kalorií či eliminaci hladu. O jejich účinnosti se pochopitelně dá pochybovat, navíc některé z nich obsahují látky, které se s hubnutím a zdravím neztotožňují. Andrew Thomas Weil, americký lékař celebrit, který je zároveň mluvčím i propagátorem alternativních lékařských postupů a holistické medicíny, má jasno. Pokud chcete štíhlé a zdravé tělo, neměli byste do těla přijímat následující!

Chitosan

Jedná se o derivát chitinu, tedy látku nalezenou ve skořápkách hmyzu, krabů, humrů a jiných korýšů. O chitosanu se tvrdí, že je to lapač tuků, nicméně na druhou stranu zabraňuje absorpci určitých živin nezbytných pro dobré zdraví.

Pyruvát

Pyruvát neboli kyselina pyrohroznová je přirozeně se vyskytující enzym, který údajně nutí každou buňku v těle, aby pracovala lépe. Ačkoli to zní slibně, existuje jen málo důkazů, které by potvrdily, že podporuje metabolismus a spaluje tuky.

Ephedra (chvojník čínský)

Chvojník čínský patří k běžně se vyskytujícím zdrojům aktivních aminů a zároveň stimulant s tonizujícím efektem. Výzkumy prokázaly i termogenní účinky, což znamená, že chvojník podle všeho zvyšuje teplotu těla. Ta, pokud vzroste 1 °C, údajně snižuje množství tuku bez úbytku svalové tkáně. Skutečnost je však taková, že tato aktivní chemikálie je nebezpečná, zvlášť pokud se kombinuje s jinými stimulanty, nebo je součástí tabletek na hubnutí. Chcete riskovat? Cesty k vysněné postavě mohou vést jinudy.

„Doporučuji chůzi jako příjemné cvičení, které je účinné pro celkové zdraví. Posiluje téměř každý hlavní orgán v těle, podporuje hustotu kostí a obranyschopnost imunitního systému. A ano, napomáhá i snížení tělesné hmotnosti. Proto se zaměřte na workouty o délce 45 minut, a to několikrát týdně. Vyhovovat vám však může i intenzivní intervalový trénink nazvaný HIIT, jenž efektivně oživuje metabolismus,“ popisuje na svém blogu Andrew Thomas Weil. K tomu přidejte víc ovoce a zeleniny, uberte vše tučné, mastné a přepalované, a dočkáte se štíhlých křivek.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat