Prostreno.cz

Zazpívejte si ve sprše. Zbavíte se stresu a posílíte imunitu

Že koupelna souvisí jen s osobní hygienou? Co vás nemá! Když si tam zapějete svou oblíbenou píseň, dobrá nálada se dostaví téměř okamžitě. Tímhle stylem si také zregulujete krevní tlak a zabojujete proti zánětům!

Z nedávného průzkumu společnosti Ipsos, jejíž specializací jsou nejrůznější analýzy, vyplynulo, že přibližně 70 % tuzemáků upřednostňuje sprchování před vanou. Rovněž vyšlo najevo, že pod proudem tekoucí vody si pěkně z plna hrdla zazpívá každý pátý našinec. Patříte mezi ně i vy? Pokud ne, odborníci doporučují s tím začít ještě dnes. A to i přesto, že váš hlasový projev má jisté rezervy! Proč?

Antistresová hygiena, co se nemine účinkem

To by člověk nevěřil, co všechno soukromým koncertem za koupelnovým závěsem můžete získat. Američtí vědci působící na Univerzitě Virginia Commonwealth jsou na základě své studie přesvědčení, že jakmile si hodíte pár popěvků, snížíte úroveň stresových hormonů. Jak je to možné? Za vším stojí hluboké dýchání, které prý působí přímo terapeuticky. Aby toho nebylo málo, tamní experti poukazují i na to, že „mokrý uklidňující zlepšovák“ uvolní napjaté svaly, čemuž se bránit asi také nebudete, viďte?

Dobrá nálada, kterou nic nezkazí

Britští lékaři z Manchesterské univerzity prostřednictvím svého výzkumu zase zjistili, že jistá oblast v mozku úzce spojená s potěšením pozitivně reaguje na frekvence, které během zpěvu vznikají. Ve světle takových poznatků si proto specialisté troufají tvrdit, že zmíněná melodická činnost ovlivňuje duševní rozpoložení tím nejblahodárnějším způsobem. Tak hoďte stud za hlavu a pořádně se do toho opřete!

Zesílená imunita? O tom vůbec nepochybujte

To, že se ve sprchovém koutě díky „notování“ zbavíte nervozity a napětí, nepřijde k duhu jen vaší psychice, ale i obranyschopnosti. Získaný optimismus totiž „klepne přes prsty“ stresový hormon kortizol, který je spojován s pomalejšími reakcemi imunitního systému, tvorbou zánětů, nadváhou i vysokým krevním tlakem. Takže ano, svým způsobem vám tedy zpěv při mytí těla prospěje od hlavy až k patě. S jakou písní tam tedy zaperlíte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat