Prostreno.cz

Příznaky, že už stres nezvládáte. Neberte je na lehkou váhu

Z ničeho nic vám začaly padat vlasy? Nepřecházejte to s tím, že tenhle stav snad brzy přejde. Je docela dost možné, že jde o varovný signál, který vás nabádá k větší psychické pohodě. To samé lze říct o časté bolesti hlavy!

Bez ohledu na specializaci drtivá většina odborníků zastává názor, že stres nesvědčí vůbec ničemu. Kardiologové varují, že může způsobit infarkt, psychologové v něm našli příčinu depresí a výživoví poradci mu dávají za vinu obezitu. Vzhledem k tomu, že prvotní příznaky nadměrného tlaku nebývají dostatečně čitelné, hodně lidí začíná tuto situaci řešit „za minutu dvanáct“. A to už může být pozdě. Jak nadbytek stresu rozpoznat včas? Poslouchejte své tělo, které se v tomhle nemýlí!

Nadměrné padání vlasů

Kolik vlasů denně by vlastně mělo vypadnout, aby to bylo ještě „v normě“? Tak to se vlastně dodnes neví, neboť údaje se stále různí. Některé zdroje uvádějí, že rozloučení se s 80 až 90 „kusy“ je ještě v pořádku, jiné zase tvrdí, že tenhle počet už je na hraně. Nicméně jedno je jisté, když hříva řídne až moc, každý člověk to bezpečně pozná. A příčina téhle patálie?

Obvyklým viníkem negativních kosmetických změn bývá permanentní nervozita. Ta totiž mění normální fyziologické funkce i hladiny hormonů, takže dochází k tvorbě akné i razantnímu úbytku vlasů,“ vysvětluje Carolyn Jacob, což je lékařka a zakladatelka dermatologické kliniky v americkém Chicagu.

Bolesti, které se objevují zčistajasna

Ať už se „ozve“ hlava, svaly nebo klouby, pokud bolest udeří jako blesk z čistého nebe, normální to rozhodně není. I tuhle nepříjemnou svízel, kvůli níž musíte sáhnout po chemické tabletce, můžete přikládat tomu, že vaše psychika vlivem hektického života „mele z posledního“. Ještě pořád odmítáte zvolnit?

Náchylnost k nemocem a dlouhá léčba

Je prokázáno, že stres mimo jiné zpomaluje reakce imunitního systému. To znamená, že jste mnohem zranitelnější a „otevřenější“ všem bacilům, virům a infekcím, co se kolem vás mihnou. Aby toho náhodou nebylo málo, pokud už nějakou tu zdravotní patálii „vyfasujete“, sklíčenost a vypjaté nervy výrazně komplikují léčbu a prodlužují trvání rekonvalescence. Tudíž jestli máte kašel a rýmu několik týdnů, je vám asi jasné, odkud vítr vane…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat