Prostreno.cz

Pomoc chia semínek při hubnutí

Protože léto je doslova na spadnutí, intenzivně pracujete na svých křivkách? V tom případě jako doplněk stravy využijte i superpotravinu, jež vám poskytne poctivou dávku vlákniny, bílkovin i omega-3 mastných kyselin. To se při hubnutí hodí!

Chia semínka už nějakou dobu hýbou světem zdravého stravování. Ještě jste je neochutnali? Doporučujeme to co nejdříve napravit. A zvláště v případě, že jste uprostřed fitness přípravy na plavkovou sezonu! Drobné dary rostliny šalvěje hispánské, která roste více než 4000 let ve Střední a Jižní Americe, jsou totiž báječnými dietními pomocníky. A to hned z několika důvodů!

Zdroj vlákniny, o kterém se vám ani nesnilo

Malé plody, na něž v dobách dávno minulých sázeli Mayové, Inkové i Aztékové, platí za hodně bohatý zdroj vlákniny. Dáte-li si dvě až tři čajové lžičky těchto malých dobrodinců, získáte téměř polovinu její doporučené denní dávky. Tato cenná složka výživy značně prodlužuje pocit sytosti, přičemž zapouzdří tukové molekuly – tím zabrání jejich vstřebávání. Zároveň přispívá k detoxikaci organismu, omezuje pravděpodobnost rakoviny tlustého střeva a napomáhá bezproblémovému trávení. Tedy alespoň podle odborníků!

Zásobárna bílkovin, co se nezdá

Pokud hubnete, váš jídelníček by rozhodně neměl být ochuzen ani o bílkoviny, které vám pomohou zachovat svalovou hmotu i při omezeném energetickém příjmu. Přijdou vám vhod ale jinak, neboť se podílejí na budování svalů i produkci hormonů, což je samozřejmě jenom vítané. Z jedné čajové lžíce chia pokladů, kterou je třeba řádně zapít, načerpáte okolo dvou gramů proteinů. A to opravdu není málo!

Podpora přátelských omega-3 mastných kyselin

Chcete redukci váhy považovat za úspěšnou? Pak se rozhodně vyplatí směřovat svou pozornost k omega-3 mastným kyselinám, jimiž jmenovaná semínka doslova překypují. Jejich prospěšnost spočívá ve zlepšování citlivosti těla na inzulín, díky čemuž se vám návaly chutí i vlčího hladu budou vyhýbat. Uvedené kyseliny také pracují na odbourávání přebytečných zásob škodlivých triglyceridů (tukové molekuly nalézající se v obíhající krvi). Sluší se dodat, že klíčové jsou rovněž pro mozkové funkce a snižují riziko kardiovaskulárních chorob, přičemž fungují jako prevence diabetu.

Zdroj: www.healthline.com, www.eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat