Prostreno.cz

Poslouchejte hudbu, spálíte tak víc kalorií

Spojení hudby a cvičení je velmi časté a není to rozhodně žádná novinka. Pokud jste to ještě nezkusili, tak je nejvyšší čas to vyzkoušet. Hudba dokáže vyladit nejen vaši psychiku, ale také vám pomůže udržet se v tom správném tempu!

Jaký vliv má na naše tělo během sportovní aktivity?

Příjemné rozptýlení

Náš mozek vnímá vždy všechny okolní vjemy, ale je jen na nás, kterému vjemu zrovna dáme tu nejvyšší prioritu. Oblíbená hudba snáz může odvést naši pozornost od namáhavého cvičení, je to takové rozptýlení pro náš mozek, prvotní myšlenka může způsobit, že už budeme mít pocit, že už další cvik nezvládneme, v tom začne hrát naše oblíbená písnička a v tu chvíli se mozek odpoutal od prvotní myšlenky a najednou začnete sami od sebe pokračovat ve cvičení. Takové rozptýlení může zvýšit sportovní výkon až o 15 procent.

Rytmus hudby a vnitřní tempo

Rytmus hudby stimuluje oblast mozku, která ovlivňuje náš pohyb, čímž přispívá k lepšímu vlastnímu tempu cvičení jako je běh nebo posilování. Pravidelné rytmy hudby nám pomáhají efektivněji využívat energii, protože pro náš mozek je snadnější díky hudbě udržet stabilní tempo.

Soustředěnost

Pokud posloucháme hudbu, kterou máme rádi, tak se méně zabýváme okolím. Naše soustředění směřuje přímo na hudbu a trénink. Schválně kolikrát se vám stane, že místo cvičení se například ve fitness centru více zapovídáte a zapomenete cvičit. Díky hudbě si můžete dopřát chvíle izolace a soustředit se jen na správnost prováděných cviků a dýchání.

Zlepšuje výkon

Tempo hudby má výrazný vliv na to, jaký výkon podáváte. Když posloucháte pomalejší hudbu, vaše tempo bude pomalé, což samozřejmě oceníte například při józe. Rychlejší hudba je zase vhodná při sportovních výkonech jako cyklistika, běh a podobně, kdy vám podvědomě dodá spoustu energie. Pozor na příliš rychlou hudbu, ta není zrovna ideální. Písně by měly mít tempo shodné s vaším srdcem.

Ovlivňuje spalování

Zvolit si správně tempo hudby při kardio tréninku je velmi důležité. Mozek, potažmo tělo reagují na vnější stimul a přizpůsobují tomu i náš rytmus. Pokud chceme spalovat tuky, je vhodné zvolit takové tempo, které nás udrží v dobré tepové frekvenci.

Pozvedne náladu

Hudba nám dovoluje během jejího poslechu přemýšlet o sobě, čím bychom chtěli být a dopřává nám únik od současnosti. Bez ohledu na to, co se stalo před hodinou, můžete použít vaše písničky jako nástroj, který vám pomůže uniknout z reality a tím zvýšit sportovní výkon. V podstatě váš playlist má schopnost rozpohybovat vás i bez ohledu na to, zda se vám zrovna chce nebo ne.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat