Prostreno.cz

Ibiškový čaj je ideální na dobrou náladu a žádné splíny

Ať už hubnete do plavek nebo máte potíže s trávením či vysokým krevním tlakem, je pro vás ibiškový čaj vhodnou součástí pitného režimu. Tohle prospěšné občerstvení vám také posílí imunitu a zlepší náladu!

Že ibišek má pouze dekorativní funkci? Ale kdepak! Z rostliny, jež je známá také pod pojmem čínská růže, připravují mnohé národy světa osvěžující nápoj, který se pije teplý i chlazený. Tekutina sytě červené barvy a mírně nakyslé chuti má dlouhou tradici, neboť si ji podle některých pramenů kdysi oblíbili i faraonové, kteří onen „medikament“ za účelem zlepšení zdraví popíjeli pravidelně. Jak může ibiškový čaj prospět konkrétně vám?

Tlak v normě a srdce v kondici

Z průzkumu uskutečněného Americkou kardiologickou asociací (American Heart Association) jednoznačně vyplývá, že dlouhodobější konzumace zmíněného životabudiče významně přispívá k normalizaci krevního tlaku, čímž snižuje riziko kardiovaskulárních chorob. Odborníci si to vysvětlují jeho silným protizánětlivým působením i širokou škálou cenných složek. Dobré vědět, nemyslíte?

Podpora při hubnutí, která přijde vhod

Snažíte se zredukovat svoji váhu? Kromě vhodného jídelníčku a fyzické aktivity vám v dosažení menší konfekční velikosti pomůže i jmenovaný čaj. Tenhle povolený fitness doping totiž poskytuje několik živin, které urychlují metabolismus a zabraňují ukládání tuků. To je také důvod, proč je ibišek součástí mnoha produktů na hubnutí.

Dobrá nálada a žádné splíny

Uvedené občerstvení nesvědčí jen srdci a štíhlým křivkám. Poznatky četných vědeckých studií se shodují v tom, že funguje také jako účinné přírodní antidepresivum. Tekutý harmonizátor psychiky dokáže rychle a bez vedlejších účinků zklidnit nervový systém, zahnat splíny a navodit lepší náladu, proto je vřele doporučován jedincům, kteří často trpí úzkostí.

Záruka bezproblémového trávení

Dalším pozitivem ibiškového čaje je, že podporuje peristaltiku střev, což má příznivý vliv na trávení. Zároveň odstraňuje nahromaděné toxiny z těla, přičemž jeho diuretické vlastnosti pomáhají léčit zácpu. Rovněž bylo zjištěno, že potlačuje příznaky syndromu dráždivého tračníku, zatímco posiluje imunitní systém. Tak co, zkusíte ho?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat