Prostreno.cz

Ovoce, které se doporučuje při nespavosti

Zase nemůžete zabrat a s hrůzou počítáte hodiny, které vám do vstávání ještě zbývají? Netrapte se zbytečně a využijte pomoci banánu, švestek nebo ananasu. To jsou ty správné prostředky pro tuhle krizovou situaci!

Máte potíže s usínáním, nebo se v průběhu noci často budíte? Vítejte v „klubu“, jehož členství si nedobrovolně „pořídilo“ přibližně 50 % našinců. Ano, přesně taková je statistika tuzemských spánkových poruch, s nimiž dle mínění lékařů úzce souvisí také nadváha, deprese, vysoký krevní tlak či kardiovaskulární choroby. Jenže, jak jít kvalitnímu odpočinku naproti, když o lécích na předpis nechcete ani slyšet? Zkuste na to jít přes jídlo a vsaďte na ovoce s uspávacími schopnostmi!

Banán jako parádní večerní občerstvení

Není žádnou novinkou, že sladký tropický poklad značně pomáhá při „usměrňování“ krevního tlaku, zatímco pozitivně ovlivňuje trávení. Málokdo však tuší, že dokáže rovněž zabojovat proti vředům a navozuje dobrou náladu. Je to všechno? Co vás nemá, pod žlutou slupkou se ukrývá také spolehlivé řešení vašich obtíží! Banán vám totiž zprostředkuje hormon spánku melatonin. Ovšem jeho konzumací si rovněž pořádně navýšíte hladinu hořčíku, který mimo jiné uvolňuje svaly. No to by v tom byl čert, aby tahle „medicína“ nezabrala…

Švestky jsou trefou do černého

Sušené švestky i džusy z těchto plodů jsou na pultech obchodů k dispozici celoročně. Využíváte toho? Jestli ne, děláte velkou chybu. Fialový sortiment prospívá trávení a díky vysokému podílu vlákniny přidá ruku k dílu i v případě hubnutí. Vlivem mnoha antioxidantů v kombinaci s vitaminem A zpomaluje i stárnutí, což by vás mohlo také zajímat. Švestkám však nelze odepřít ani to, že patří mezi bohaté zdroje vitaminu B, jehož nedostatek je spojován s úzkostnými stavy i nespavostí.

Ananas? Ten se nezdá!

Další možností, jak spojit příjemné s užitečným, je ananas. Toto cizokrajné ovoce kromě toho, že působí proti zánětům a poskytuje prevenci před rakovinou, vás také poměrně rychle doprovodí do říše snů. I tenhle žlutý kousek exotiky totiž pomáhá syntéze melatoninu, tudíž funguje jako báječná „ukolébavka“. Málokdo tuší, že rovněž mírní nepříjemnost zvanou kyselý reflux. To jen kdyby náhodou…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat