Prostreno.cz

Voda a kouření: Jednoduché tipy pro zdravou pleť

Pleť hraje velmi důležitou roli v tom, jak vás kdo vnímá. Krásná a zdravá pokožka působí atraktivně a jednoznačně vypovídá o tom, že se o sebe staráte. Je ta vaše mdlá, suchá a bez špetky života? Vraťte jí lesk a sex-appeal prostřednictvím jídla i běžných denních rituálů.

Výdaje za kosmetiku mohou měsíčně přesáhnout hranici několika stovek či tisíce korun. Vše však začíná u každodenních návyků. Mezi příčiny poškození kůže totiž obvykle patří nedostatek hydratace a kouření, kvůli kterému je pleť zašedlá a vysušená.

Svoje hrají i hodiny pobytu na přímém slunci nebo v soláriu. Odborníci apelují, že také nedostatek fyzického cvičení pokožce moc nepřidá. Když totiž chybí dostatečný průtok krve, který je nezbytný pro to, aby kyslík procházel tělem do každé buňky včetně těch kožních, pleť postrádá lesk a vitalitu.

Mezi poslední a velmi časté nešvary se řadí špatné stravovací návyky. Kůže potřebuje různé živiny, takže je jasné, že správné jídlo na ni působí víc než zázračné kosmetické procedury. A čím dalším jí uděláte nesmírnou radost?

Minimální make-up

Opravdu není nutné vždy používat ruměnec, korektor, poklad, fixátor a další věci. O víkendu se naličte pouze minimálně, nebo vůbec. Používejte hydratační a tónovací krémy, nechte svoji pokožku dýchat.

Čištění obličeje

Dnes a denně odborníci opakují, že chcete-li se dočkat zdravé a sexy pleti, musíte se po každém večírku, byť padáte únavou, odlíčit. Zbavte se všech nečistot, obličej musí být očištěn od všech chemikálií a make-upu. Ten totiž působí jako těsná maska, která drží póry ucpané. To kráse rozhodně nesvědčí!

Nezbytný opalovací krém

Opalovací krém je nutností. Paprsky slunce jsou škodlivé a způsobují rakovinu, předčasné stárnutí i kožní vyrážky. Vycházíte ven bez ochrany? Pak dost riskujete. Přitom stačí použít lžičku opalovacího krému s SPF. Ošetřete jím obličej bez ohledu na to, zda je slunečno nebo zataženo. Experti na krásu dokonce apelují, že je vhodné používat opalovací krémy, i když jste doma nebo v autě.

Pravidelný peeling

Kosmetičky vždy kladou důraz na exfoliaci obličeje alespoň dvakrát týdně. Peeling zbaví pokožku všech odumřelých kožních buněk, které by mohly být ucpané. „Vydrhnutí“ obličeje také zlepší kvalitu pleti, dodá jí záři a zbaví všech toxinů. Vyvarujte se však každodennímu peelingu, pokožka pak spíš trpí a vysušuje se. A jak je to s již zmiňovanou stravou?

Stravovací návyky – ty správné

Pijte dostatek vody a volte potraviny bohaté na vitamin C. Ten vyrábí kolagen, který je zodpovědný za pevnost pokožky. Proto si každý den nandejte citrusové plody, ale také jahody, brokolici či červené papriky. Pro hebkost pleti svému tělu dopřávejte i vitamin A ukrytý v tuřínu, sladkých bramborách nebo špenátu. Nezapomínejte ani na zdravé tuky. Za ideální svačinu mezi jídly se považuje hrst ořechů, a aspoň dvakrát týdně si pochutnejte na lososu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat