Prostreno.cz

Oleje, které pomohou vyřešit problémy s vlasy

Potřebujete dát svou hřívu trochu dohromady, než na její kondici začne útočit ostré letní slunce a chlorovaná voda v bazénech? Pořiďte si arganový, granátový nebo rozmarýnový olej. S nimi rozhodně nešlápnete vedle!

Na pultech obchodů se to přípravky, které zlepšují kvalitu vlasů, urychlují jejich růst a bojují proti lupům, jenom hemží. Pořídili jste si jich hned několik, ale slibovaný efekt nikde? Nezoufejte, jsou i jiné možnosti, jak poskytnout koruně krásy výživu, hydrataci a péči, kterou tolik potřebuje. Co třeba první pomoc v podobě zázračných olejů? Doporučujeme vyzkoušet třeba tyhle!

Arganový olej jako mocná zbraň

Je pravdou, že arganový olej je poněkud dražší, nicméně investice do něj se skutečně vyplatí. „Marocké zlato“ nabízí úctyhodné množství antioxidantů, vitaminů a minerálů, což na vaši kštici zapůsobí jako regenerační balzám. Tento pomocník zaceluje rozdvojené konečky, zajišťuje hebkost a dodává úžasný lesk. Zároveň přechází tvorbě lupů, vyživuje pokožku hlavy a zabraňuje nadměrnému vypadávání. Používejte ho jako kondicionér, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat!

Granátový olej? Spolehlivý ochránce

Léčivé schopnosti granátového jablka nejsou pro odborníky žádnou novinkou. Ostatně, již mnoho studií poukázalo na skutečnost, že poskytuje prevenci před rakovinou a pomáhá při hormonální nerovnováze. Vy ale oceníte i olej z toho cizokrajného plodu, protože díky vysokému obsahu kyseliny punicové hřívu kompletně revitalizuje a chrání ji před nepříznivými vlivy, a to od škodlivých UV paprsků až po chemické složky v kosmetických produktech. Nutně ho tedy potřebujete, nemyslíte?

Rozmarýn jako recept na krásu

Rodové latinské jméno této bylinky se dá volně přeložit jako mořská rosa. Skrývá se za ní však mnohem víc, než jen půvabný a romantický název. Rozmarýn uklidňuje organismus při nervovém vyčerpání a únavě. Rovněž eliminuje škodlivé toxiny, čímž podporuje tělesnou i duševní rovnováhu, léčí úzkost a zlepšuje paměť. Pokud si rozmarýnový olej budete pravidelně přidávat do šamponu při běžném mytí, podpoříte krevní oběh a stimulujete vlasové folikuly k rychlejšímu růstu. Aby toho nebylo málo, souběžně regulujete tvorbu mazu a uvolníte ucpané póry, čímž zatnete tipec tvorbě zmíněných lupů, vyrážek i ekzémů.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat