Prostreno.cz

První pomoc na bolavá kolena najdete v kuchyni

Česnek, šípkový čaj a kurkumu má doma téměř každý. Málokdo ale tuší, že tato svatá trojice dokáže osvobodit od bolestí pohybového aparátu. Kterému přírodnímu prostředku dáte přednost?

Bez ohledu na věk, pohlaví, zaměstnání či fyzickou kondici zasáhne „nepohodlí“ v kolenou občas každého. Víte o tom svoje? V tom případě byste měli vědět, že spásu neslibují jen farmaceutické medikamenty s pochybnou pověstí. Vždyť i ve vašich kuchyňských zásobách jsou ukryty zbraně, které vám dokáží ulevit! Konkrétně tyhle se účinkem rozhodně neminou.

Česnek, aromatický zachránce

Toto tradiční a vyhledávané ochucovadlo bývá spojováno s regulací vysokého tlaku, detoxikací organismu i prevencí kardiovaskulárních chorob. Už to je samo o sobě pádný důvod k jeho pravidelné konzumaci, ovšem poklad původem z Orientu bojuje na několika frontách.

Česnek vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, které v kombinaci s obsaženými sloučeninami prokazatelně léčí otoky a mírní výše uvedené obtíže. Věděli jste, jak zázračné analgetikum máte po ruce? Pokud ho potřebujete něčím zapít, o vhodné tekutině bychom věděli…

Šípkový čaj vás ve štychu nenechá

Šípky jsou nedílnou součástí lidového léčitelství již od 11. století. Potvrzují to nalezené herbáře a další materiály pocházející z tohoto období, které popisují jejich příznivé účinky na lidský organismus. Už jste někdy slyšeli o tom, že šípkový čaj dokáže zbavit nepříjemných bolístek? Vykazuje totiž podobné účinky jako výše zmíněný česnek, což z něj dělá spolehlivého zachránce. Uplatní se ale i v případě žaludečních křečí, průjmu či zácpy. Zároveň zlepšuje reakce imunitního systému a chrání před rakovinou.

Kurkuma, spolehlivý léčitel

Ačkoli toto oblíbené koření nabízí mnoho prospěšných látek, nejoslavovanější z nich je dozajista žluté barvivo zvané kurkumin, jež se chlubí famózními antioxidačními účinky. Díky tomu má indický šafrán pověst prostředku, který tiší bolesti různého původu, likviduje všemožné parazity a hodí záchranné lano i při nadýmání. Zkusíte na vlastní kolena, jak rychle a dobře funguje? Kurkumu můžete jednoduše přidat do jídla, nebo si z ní připravit léčivý nápoj. Stačí její menší množství zalít vlažnou vodou a dochutit medem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat