Prostreno.cz

Ztráta energie bez zjevné příčiny: Pomohou i éterické oleje

Náročný životní styl dnešní doby si žádá i dostatek energie. Jenže co když vám schází? Vyzkoušejte například vitamin B12 nebo speciální éterické oleje. Po jakých sáhnout?

Jistě to všichni znáte, ráno vstanete a jste plní energie. Váš diář je popsaný do posledního řádku a den máte rozvržený snad i na minuty. Jenže co dělat, když vám energie okolo oběda prostě a jednoduše dojde? Na drinky, které slibují přímo nadpozemskou sílu, zapomeňte. Jsou plné cukru a efekt je pouze krátkodobý. Vypitím litrů kávu se také nezachráníte. Co tedy dělat, pokud máte před sebou ještě značnou část dne a již nemáte sílu na pracovní nebo soukromé povinnosti?

Zachránce vitamin B12

Tento vitamin hraje klíčovou roli v produkci energie v lidském organismu. Díky němu jsou totiž buňky takzvaně „nakrmené“ a zdravé. Navíc mají dostatek síly a poskytují energetickou rovnováhu, kterou tělo potřebuje pro fyzické i mentální výkony. Vitamin B12 má však ještě jednu funkci, je totiž klíčový pro produkci červených krvinek. Pakliže v těle vznikne jejich nedostatek, počítejte s anémií a následnou únavou.

Vodu, prosím!

Málo lidí si uvědomuje, že nejčastější příčinou únavy je dehydratace. Pokud se nezásobíte dostatkem tekutin, může klesnout objem krve a vaše tělo musí vynaložit více energie na to, aby přivedlo kyslík a živiny do všech buněk. To také způsobuje únavu. Dodržujte tedy pitný režim, a když se cítíte unavení, první po čem sáhněte, je sklenice s čistou vodou. Máte před důležitou schůzkou? Vyzkoušejte před ní vypít pohár vody. Zajistí vám energii a zvýší pozornost.

Vybírejte si šaty  strategicky

Možná se vám to bude zdát zvláštní, ale práce s denní energií začíná již ráno před skříní. Pokud máte příliš mnoho oblečení a velmi dlouho se rozhodujete, co si oblečete, plýtváte svým časem a energií již doma. Ta vám potom může chybět během zbylého dne. Nachystejte si váš outfit již večer, anebo zužte výběr maximálně na deset možných kousků.

Pohyb a zase ten pohyb

Je pozdní odpoledne, jste vyčerpaní a poslední věc, po které toužíte, je lekce jógy nebo posilovna. Jenže vězte, že cvičení, obzvláště pokud máte sedavé zaměstnání, je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat! Zařaďte pohyb i během dne, zajděte si pro jídlo pěšky, často vstávejte ze židle a protahujte se, udržíte tak zdravý průtok krve v těle.

Esenciální oleje na povzbuzení

Možná se domníváte, že se éterické oleje používají spíše na uklidnění, ale opak je pravdou! Například mátový nebo mandarinkový olejíček dobíjí baterky! Vůně z muškátového oříšku zase dokáže bojovat s únavou a zlepšuje soustředění. Provoňte kancelář pomocí aromalampy, nebo si masírujte různé pulzní body na těle.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat