Prostreno.cz

Potraviny, které urychlují růst vlasů

Nejen vajíčka, tofu a špenát byste měli jíst pravidelně, pokud chcete mít delší korunu krásy. V tomhle směru se prý vyplatí navýšit i spotřebu lněných semínek, batátů, tučných ryb nebo koriandru!

Rychlost růstu vlasů je přibližně 1,25 centimetru za měsíc, což je něco kolem 15 centimetrů za rok. Přáli byste si tento proces, který je ovlivněn nejen genetikou, ale i věkem či celkovým zdravím, trochu popohnat? Podle odborníků by vám k tomu mohla pomoci konzumace určitých potravin. Které vaše hříva bude milovat?

Vejce? Doporučená terapie

Už nějakou dobu nemají vejce pověst gastronomického zla, jež zvyšuje hladinu cholesterolu a ohrožuje celý kardiovaskulární systém. Dnes jsou naopak doporučována s tím, že chrání před rakovinou prsu, zlepšují zrak a prospívají mozkovým funkcím. Přijdou ale k duhu i vašemu účesu! Poklad z kurníku totiž obsahuje neskromné množství bílkovin a vitaminu B7 neboli biotinu. Obě složky jsou pověstné tím, že zabraňují vypadávání, prokrvují pokožku a obnovují vlasové folikuly, čímž podporují svižný růst.

Špenát si určitě neodpírejte

Bez ohledu na to, jak si tohoto zeleného dobrodince naservírujete, načerpáte mnoho prospěšných látek. Konkrétně jde o vitamin A, který ovlivňuje produkci kožního mazu, čímž napomáhá hydrataci. Získáte také poctivou dávku železa, jež je pro kvalitu hřívy naprosto nepostradatelné. Špenát vám zprostředkuje i vitamin C. Ten má přímý vliv na produkci kolagenu, takže funguje jako posilující výživa.

Tučné ryby. To je základ

Tučné ryby, jako jsou například sardinky, makrela nebo losos, nabízí vysoký podíl protizánětlivých omega-3 mastných kyselin. A to je to, oč tu běží! Americká studie, jejíž poznatky publikoval magazín American Journal of Clinical Nutrition, informuje o tom, že ženy, které „užívají“ zmíněné kyseliny, mají nejen hustší vlasy, ale také jim prameny rychleji rostou a méně vypadávají. Zajímavé, viďte?

Další potraviny, které je třeba připsat na nákupní seznam

Pokud chcete mít delší kštici v kratším časovém úseku, experti radí zahrnout do jídelníčku také batáty, červené maso, tofu, fazole, koriandr, chřest a lněná semínka. Dáte těmto lahodným zlepšovákům šanci?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat