Prostreno.cz

Sladké přírodní prostředky pro snížení tlaku

Když vás honí mlsná, místo čokoládové tyčinky si dejte kiwi, pomeranč a papáju. S nimi zregulujete svůj tlak, posílíte imunitu a ještě prospějete svému zraku. Tlumí také alergie a astma!

Vysoký krevní tlak bývá odpovědný za celou řadu srdečních problémů, s nimiž není radno si zahrávat. Co když máte arteriální hypertenzi „na krku“ i vy? Pokud býváte permanentně unavení, bolí vás hlava, registrujete poruchy vidění nebo vám občas teče krev z nosu, bohužel se to nedá vyloučit. Přesně toto jsou totiž aspekty, jež se zmíněnou komplikací souvisí. Jak tlak zase stabilizovat a vrátit ho do bezpečných hodnot? Dopřávejte si sladké plody, které vám s tím pomohou! Konkrétně na tyto druhy přísahají i odborníci…

Kiwi, všestranný dobrodinec

Již mnoho studií prokázalo, že kiwi prospívá látkové výměně a zlepšuje schopnost soustředění. Rovněž usnadňuje zvládání stresu i hubnutí, navozuje dobrou náladu a dodává energii. Nelze mu však odepřít ani to, že díky obsaženým prospěšným živinám zahrnujícím draslík, hořčík, vápník a vitamin C prokazatelně přispívá k vyřešení uvedeného zdravotního problému. Odborníci cizokrajné občerstvení vřele doporučují i proto, že omezuje pravděpodobnost makulární degenerace o celých 36 %.

Pomeranč? Ten vám schválí i lékař

Kdekdo vnímá pomeranč jako obyčejnou potravinu. Opak je pravdou! Kromě mnoha vitaminů a minerálů nabízí také více než 170 fytochemikálií s antioxidačními a protizánětlivými vlastnostmi. Není v něm nouze ani o přírodní látku hesperidin, která zabraňuje ucpávání cév a reguluje krevní tlak. Ze závěrů Americké kardiologické asociace (American Heart Association) jednoznačně vyplývá, že kombinace těchto sloučenin značně snižuje riziko srdečních chorob, a to zejména u žen. Zajímavé, viďte?

Papája, exotický medikament

Z některých historických pramenů vyplývá, že tento plod nazýval ovocem andělů i mořeplavec Kryštof Kolumbus. Experti sice tak poetičtí nejsou, nicméně famózní výhody papáji rozhodně nepopírají. Ostatně, prostřednictvím svých výzkumů již mnohokrát poukázali na to, že „tropický dáreček“ je vlivem přítomného draslíku chutným léčivem na arteriální hypertenzi. To ale není všechno, neboť jmenovaná šťavnatá sladkost zároveň posiluje imunitní systém a poskytuje prevenci před rakovinou, přičemž bojuje proti astmatu, alergii a artritidě.

Zdroj: heart.org, healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat