Prostreno.cz

Aktivity, kterými posílíte svůj imunitní systém

Máte dovolenou a nevíte, co s načatým odpolednem? Co třeba navštívit kurz jógy, nebo se jen tak projít na čerstvém vzduchu? I těmito činnostmi lze minimalizovat riziko nejrůznějších nemocí a zánětů!

Na to, že posilování fyzické kondice vede ke zlepšování imunitních reakcí těla, odborníci prostřednictvím svých studií poukazují neustále. Přesto ze statistik jasně vyplývá, že dnešní populace je s mírou pohybových aktivit značně „na štíru“! Jak jste na tom vy? Pokud také nejste kdovíjakým sportovcem, zkuste alespoň tyto „sporty“. Který vás láká nejvíc?

Jóga, ta prospěje každému

Blahodárné účinky jógy jsou známé již stovky a stovky let. Ostatně, i moderní věda tuto činnost dává do souvislosti s útlumem bolestí, nižším rizikem depresí i omezenou pravděpodobností kardiovaskulárních chorob. Tím to končí? Ale kdepak. Nedávný výzkum norských expertů působících na univerzitě v Oslu prokázal, že cvičení jógy má okamžitý dopad na genovou expresi, zejména tedy u imunitních buněk. Jinými slovy, každá lekce vás učiní odolnější vůči nejrůznějším zdravotním komplikacím, a to od těch banálních až po ty závažnější.

Tchai-ťi. Taky možnost

Soubor pomalých pohybů a meditací upravených pro účely západní společnosti vychází z tradičního čínského bojového umění. Jeho pravidelné praktikování však nemá blahodárný vliv jenom na psychiku. Vědečtí výzkumníci z Kalifornské univerzity jsou na základě své studie přesvědčeni, že tchai-ťi ovlivňuje obranyschopnost tím nejblahodárnějším způsobem, přičemž bojuje také proti zánětům a pásovým oparům. Co vy na to, nedáte si říct?

Chůze. I ta svede divy

Chůze je naprosto přirozený pohyb, nad kterým člověk ani nepřemýšlí. Proto by jen málokdo hádal, že má přímo léčivou moc! Využijte toho, že je venku krásně a vyrazte na procházku. Můžete si tak užít nejen příjemné paprsky letního sluníčka a dávku čerstvého vzduchu, ale i blahodárné výhody, jež vám „špacír“ přinese. Patří mezi ně regulace cholesterolu i krevního tlaku, stejně jako zesílená imunita a výrazně menší hrozba duševních poruch i osteoporózy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat