Prostreno.cz

Prospěšnost kokosového oleje pro vaše děti

Bojíte se o ekzému, suché pleti, zánětu nebo skvrn na pokožce vašeho dítěte? Ještě než použijete kokosový olej, měli byste o něm vědět, že jeden kelímek vám nikdy stačit nebude! Proč?

Kokosový olej je cenově dostupný, vyniká antifungálními, antivirotickými a antibakteriálními vlastnostmi (díky přítomnosti kyseliny laurové). Je také známo, že bojuje s infekcemi a posiluje imunitní systém. Přítomnost vitaminu E zajišťuje hladkou a zvlhčenou pokožku. Z těchto důvodů se uvedený zázrak může používat i ve spojitosti s citlivou dětskou pletí! Co všechno od něj můžete očekávat?

Měkká, hydratovaná pleť

Kokosový olej je jedním z nejlepších přírodních zvlhčovačů, který s dětskou pokožkou dělá doslova zázraky, zvlášť pokud je pleť suchá nebo popraskaná. Proto vyměňte dětské tělové mléko za kokosový olej a porovnejte rozdíl.

Žádné další vyrážky

Kokosový olej je dobrou náhradou za drahé krémy na opruzeniny. Stačí malé množství nanesené na postižené oblasti – a vyrážky či pupínky nemají šanci! Ostatně, dezinfekční a antimikrobiální vlastnosti kokosového oleje jsou pověstné!

Lék na popáleniny

V případě popálení stačí použít kokosový olej přímo na popáleniny. Pravidelná aplikace pak zajistí rychlejší hojení a menší pravděpodobnost zjizvení. Díky němu bleskově mizejí i modřiny.

Doktor přes ekzémy

Z ekzémů se člověk neraduje a maminky dětí obzvlášť. Když se rány ekzému otevřou, způsobují spoustu bolesti a svědění. U ratolestí se onemocnění většinou vyskytuje na předloktích, krku, lících a nohou. Léčivé vlastnosti kokosového oleje však přirozeně léčí poškozenou pokožku, a to bez vedlejších účinků. A proč je vlastně tenhle tuk tak účinný?

Kokosový olej obsahuje vitaminy a také živiny, jako je kyselina laurová či kyselina kaprinová, které vyživují pokožku a snižují odlupování a svědění. Konkrétně kyselina laurová patří mezi vzácné tuky, jež jsou také přítomné v mateřském mléce. Tělo tuto kyselinu přeměňuje na monolaurin, jenž je vysoce toxický pro houby, viry, bakterie a další typy nezvaných návštěvníků.

Kokosový olej také snižuje zánět a reguluje řádné fungování imunitního systému. Zároveň proniká do pokožky a nejen že ji léčí, ale i zvlhčuje. Co by si maminky mohly přát víc?

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.healthline.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat