Prostreno.cz

Nápoje, které se vyplatí zahrnout do pitného režimu nejen v létě

Přemýšlíte, čím zaženete žízeň? Zkuste to nektarem z červené řepy, džusem získaným z granátového jablka nebo kokosovou vodou. Budete nejen o něco zdravější, ale také krásnější! A to se přece počítá!

Všichni víme, že pitný režim je pro náš organismus naprosto zásadní. Bohužel se stále najde spousta těch, kteří mají s jeho zodpovědným plněním nemalé problémy. Patříte mezi ně i vy? Pokud vám čistá voda moc „nejede“, čajů už máte po krk a kupovaným limonádám se z principu vyhýbáte, zkuste hydrataci podpořit jinak. Třeba těmito zdravými nápoji! Ze kterých načerpáte úžasné výhody?

Šťáva z červené řepy jako zkrášlující medicína

Barvu řepy má „na svědomí“ betacyanin, což je druh pigmentu, jehož odstín se pohybuje od rudé až po fialovou. Tato látka je vysoce ceněna pro své protinádorové účinky, neboť dle názoru vědců snižuje riziko rakoviny tlustého střeva, plic, prsu, jater a sleziny. Rubínové občerstvení také čistí krev, přičemž vás obohatí o spoustu vitaminu C, který vyrovnává tón pleti, minimalizuje viditelné projevy stárnutí a stimuluje tvorbu kolagenu. Jako součást kosmetické péče je tedy jenom vítané, nemyslíte? Dlužno dodat, že zároveň zlepšuje vytrvalost, což ocení nejeden sportovec i vyznavač aktivního životního stylu.

Džus z granátového jablka dohlédne na trávení

Je libo trochu exotiky? Pak by vaše chuťové buňky mohl uspokojit „granátový džus“. I jeho vlastnosti přivítáte všemi deseti! Načerpáte z něj vysoký podíl cenné vlákniny, jež podporuje peristaltiku střev i bezproblémové trávení. Tato složka výživy také zvyšuje objem stravy v žaludku a vyvolává pocit nasycení, čímž pomáhá při hubnutí. Neméně vítaná je také její vlastnost vázat na sebe toxiny a další škodlivé látky, tudíž hodně přispívá k detoxikaci. Sladší tekutina rovněž prospívá očím, bojuje proti zánětům a přispívá k normalizaci krevního tlaku.

Kokosová voda? Lék na bolehlav

I tekutý poklad získávaný z dutin nezralých kokosů se vyplatí zařadit do pitného režimu. Hned z několika důvodů! Kokosová voda zprostředkuje cytokiny, což jsou molekuly, jež zastavují předčasné stárnutí buněk. Také však poskytují hydrataci a zároveň pleť hloubkově vyživují. Tento elixír mládí je i známým prostředkem zlepšujícím krevní oběh, ovšem dokonce ochraňuje před nebezpečnými bakteriálními infekcemi. V neposlední řadě zatne tipec bolestem hlavy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat