Prostreno.cz

I ovoce vám pomůže udržet si zářivou pleť

Právě když si myslíte, že máte dost problémů, vaše pokožka začne působit trochu unaveně. Pigmentové skvrny, akné, odlupující se kůže. Je to kvůli prachu, znečištění, záření nebo chemikáliím? Ať už je na vině cokoli, do zbraně povolejte ovoce!

Krutá oběť nelichotivého životního stylu a nevědomosti? Snižující se kvalita pleti. Věnujte jí pozornost deset minut denně a již po dvou týdnech uvidíte rozdíl. Stačí vsadit na ovocné pleťové masky!

Zázračný citron

Citrony jsou přírodní bělicí činidla a bohaté zásobárny vitaminu C. Patří k silným antioxidantům, který pomáhá vyplavovat toxiny a chrání pokožku před hyperpigmentací. Věc je tedy jasná. Pokud trpíte na tmavé skvrny či jizvy po akné, zkuste použít právě citron. Do sklenice vymačkejte šťávu z půlky jednoho kusu a přidejte k ní čajovou lžičku organického medu. Tento nápoj pijte každé ráno na lačný žaludek.  

Pro mastnou pleť s pigmentací nebo jizvami po akné smíchejte citronovou šťávu s růžovou vodou. Směs naneste na pleť, nechte 10 minut působit a opláchněte. U suché pokožky s pigmentací seznamte citronovou šťávu s kokosovým olejem. Aplikujte na pleť, nechte 10 minut působit a opláchněte.

Chcete-li se zbavit tmavých kruhů, použijte 1 lžíci citrónové šťávy s 1 lžičkou mléka. Naneste na oblast pod očima a po 10 minutách jemně opláchněte.

Opojná papája

Papája obsahuje vitaminy A, C, B, kyselinu pantotenovou, kyselinu listovou a minerály, jako je měď, draslík a hořčík. Jsou také plné enzymů, které pomáhají předcházet poškození kůže volnými radikály. Zároveň mají antibakteriální, antifungální a antivirové vlastnosti. Konzumace tohoto ovoce může pomoci zabránit zácpě, což je jeden z důvodů špatného zdraví kůže. A věděli jste, že papája je dobrá na ekzémy, jizvy a pigmentaci?

Každé ráno si dopřejte kousek uvedeného lahodného ovoce. Malý kousek rozšťouchejte vidličkou a aplikujte na pokožku. Opláchněte po 10 minutách.

Papájovou kaši smíchejte s citronovou šťávou a ¼ lžičkou kurkumy. Naneste na pigmentované a zjizvené oblasti. Opláchněte po 10 minutách.

Pro suchou a šupinatou pokožku spárujte papájovou kaši s půl lžičkou mandlového oleje. Po 10 minutách otřete měkkým vlhkým hadříkem.

Báječné avokádo

Avokádo je bohaté na zdravé tuky, vlákninu a vitaminy E, A, C, K, B6, niacin, folát a kyselinu pantotenovou. Má antioxidační vlastnosti, které pomáhají snižovat oxidační poškození, což zase zabraňuje poškození DNA. Konzumace avokáda podporuje zdravé stárnutí, neboť je tenhle poklad bohatý na lutein a zeaxanthin, jenž chrání pokožku před UV zářením. Zdravé tuky v avokádu udržují pružnost pleti, snižují zánět a urychlují hojení ran.

Avokádo přidávejte do salátů a připravujte si smoothie. Jako v předchozím případě kousek rozšťouchejte vidličkou a aplikujte na pokožku. Opláchněte po 10 minutách.

U mastné pleti vytvořte masku z kousku avokáda, trochy růžové vody a špetky kafru. Opláchněte po 10 minutách.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat