Prostreno.cz

Rychlé zklidnění bolavého štípance od komára

Štípanec od komára především hodně svědí a je tedy dost nepříjemný. Jak tohle růžové a oteklé místo zklidnit? Použijte slupku od banánů, jedlou sodu nebo citronovou šťávu!

Ze všech záškodníků, které si libují v teplém počasí, je komár jeden z nejnepříjemnějších. Používáte po jeho útoku nějaký ze steroidních krémů s hydrokortisonem? Ještě zadržte, máte na výběr šetrnější metody!

Aloe vera

Aloe vera je známá svou schopností zklidnit popálení sluncem, ale stejně tak může pomoci snížit zánět, otok a svědění způsobené komárem. Je to proto, že se jedná o přírodní antiseptické činidlo, jež krotí bolest a urychluje hojení. Stačí mezi prsty promnout jeden z listů této bájné rostliny a získaným gelem si potřít růžové místo. Takto opakujte každé dvě až tři hodiny.

Jablečný ocet

Jablečný ocet je praktický lék na tolik věcí! Díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem zklidňuje a dezinfikuje postiženou oblast, a dokonce, stejně jako v případě aloe vera, urychluje hojení. Pokud máte na těle spoustu komářích kousnutí, přidejte několik šálků jablečného octa do vany naplněné teplou vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků v lázni odpočívejte nejméně 15 minut.

Jedlá soda

Jedlá soda je přírodní dezinfekční prostředek, který také pomáhá snižovat zánět, a protože obsahuje mírné alkalické sloučeniny, zároveň neutralizuje rovnováhu pH pokožky. Trochu jedlé sody smíchejte s kapkou vody, vytvořte pastu a tu naneste na komáří kousnutí. Nechte 10 minut působit a poté smyjte. Opakujte přitom podle potřeby.

Banánová slupka

I když se vám může zdát divné, že by banánová slupka mohla být užitečná, je tomu skutečně tak. Jednoduše ji použijte k potírání své pokožky. Pro obsah minerálních látek, vitaminů a kyselin se zbavíte svědění i bolesti.

Bazalka

Bazalka je populární bylinkou kuchařů, jež se přidává zejména do omáček a dušených mas. Málokdo však ví, že také může přinést úlevu napadené kůži, neboť obsahuje tymol a kafr. Pro léčebnou kúru se dají využít čerstvé bazalkové listy nebo bazalkový esenciální olej.

Citronová šťáva

Ano, i citron je vůči komárům užitečný. Toto šťastné žluté citrusové ovoce je připraveno poskytnout okamžitou úlevu od bolesti a svědění. Ostatně, šťáva je báječné přírodní anestetikum s antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi. Tak na nic nečekejte, rozkrojte citron na polovinu a potřete zasažené oblasti na své pokožce.

Zdroj: www.cdc.gov/mosquitoes/mosquito-bites/symptoms.html - celý článek





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat