Prostreno.cz

Himálajská sůl vám může pomoci při hubnutí

Držíte dietu a nebráníte se žádnému doporučovanému zlepšováku? Co takhle konzumace růžové soli? Proč právě tohle ochucovadlo patří do fitness jídelníčku?

Himálajská sůl vlastně nepochází z Himálaje, neboť je těžena v pákistánském Pandžábu. Řekněme si ale upřímně, není to jedno? Podstatné je, že se v ní nenacházejí žádné chemikálie, toxiny ani znečišťující látky, proto je obecně považována za zdravou. Vychvalována je i z důvodu obsažených živin, jelikož v sobě ukrývá úctyhodných 84 prvků a minerálů spojovaných s četnými zdravotními účinky. Máte tuto růžovou ingredienci doma i vy? Možná by vás mohlo zajímat, že v boji s nadbytečnými kily přidá pomyslnou ruku k dílu. Tedy alespoň podle odborníků, kteří poukazují na tato zeštíhlující působení!

Zažívání, které šlape na jedničku

Není žádným tajemstvím, že při redukci váhy se velký důraz klade hlavně na dobře fungující trávení. Co to má společného se jmenovanou solí? Lze říct, že všechno. Četné vědecké výzkumy se totiž shodují v tom, že její složení stimuluje peristaltiku zažívacích orgánů a předchází zácpě, přičemž vyrovnává žaludeční kyseliny. A to je samozřejmě jenom k dobru, stejně jako další vítaná schopnost.

Rychlejší metabolismus, který je třeba

Když se řekne spalování kalorií, s největší pravděpodobností každého napadne termín metabolismus. To je soubor různých enzymových reakcí, který je ovlivněn úrovní fyzické aktivity, věkem nebo pohlavím. Svou roli zde sehrávají také velikost a stavba těla jedince, množství jeho svalové hmoty, genetika i hladina hormonů. Jak lze metabolismus urychlit, což pro hubnutí připraví příhodné podmínky?

Jistou možnost představuje dochucování pokrmů uvedenou přísadou. Experti zastávají názor, že uspíší látkovou přeměnu, zatímco prospěje funkcím štítné žlázy a spoluúčastní se vyplavování stresového hormonu kortizolu, jež se často dává do souvislosti s obezitou.

Detox těla? O ten jde především

Další nespornou výhodou zmíněného kuchyňského pomocníka je, že napomáhá při odstraňování nahromaděných škodlivin, které nejenže mohou způsobit řadu komplikací, ale také zpomalují likvidaci tukových zásob. To si o himálajské soli myslí specialisté s tím, že když už solit, tak nejlépe tímto zázrakem pocházejícím z Pákistánu.

Zdroj: healthline.com, 24mantra.com/blogs/organic-food/the-benefits-of-using-himalayan-pink-salt-for-weight-loss






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat