Prostreno.cz

Šalvějový olej oceníte i v létě. Pomáhá nejen při hubnutí

Trápí vás nadměrné pocení a s tím spojený nepříjemný tělesný zápach? Jste obětí alergické rýmy, nebo bojujete s kily navíc? Věřte, nebo ne, řešením těchto patálií může být i šalvějový olej. Máte ho po ruce?

Že v parném létě aromaterapii nelze nijak využít? Co vás nemá, konkrétně esenciální šalvěj přijde vhod celoročně! Důvodů, proč na tenhle tekutý „poklad“ nezanevřít ani v momentálním ročním období, je dokonce hned několik. K čemu vám báječně poslouží?

Pomocník při hubnutí, o kterém se málo ví

Že má šalvěj mocné schopnosti, na to v dobách dávno minulých přísahali i staří Římané. A měli pravdu! Pokud si ji pořídíte v tekuté verzi, její inhalace je zaručeným prostředkem proti oxidačnímu stresu, což je dle odborníků nejznámější strůjce nadváhy a diabetu. Nelze opomenout, že smícháte-li uvedený zázrak s dalším nosným olejem, získáte „mazadlo“, jež usnadní komplikované trávicí procesy, urychlí metabolismus a zapůsobí proti nadýmání. Stačí ho ve formě masáže aplikovat přímo na břicho.

Podpaží jako ze škatulky? Žádný problém

Na problémy týkající se tělesného zápachu existuje celá řada prostředků. Na pultech obchodů se tedy nabízejí deodoranty, antiperspiranty i speciální pudry na nohy, jež kromě vlhkosti pohlcují i nevábné aroma. Jsou tyto výrobky ale vážně tak nápomocné, jak se tváří? Kdo ví. Poslední dobou se totiž stále častěji objevují tvrzení o škodlivosti obsažených chemikálií, které se dávají do souvislosti s hormonální nerovnováhou i zvýšeným rizikem rakoviny. Co s tím? Chcete-li se udržet ve svěžesti celý den, můžete pár kapek uvedeného spasitele „seznámit“ s destilovanou, popřípadě dvakrát převařenou vodou. Takto vytvořený zlepšovák ovoní vaše chodidla i podpaží, přičemž zreguluje činnost potních žláz.

Úleva od alergie. Rychlá a efektivní

Již mnoho studií prokázalo, že jmenovaná bylinka v jakékoli podobě vykazuje silné antioxidační a antimikrobiální účinky, zatímco zprůchodňuje ucpané dýchací cesty. Je proto báječným a vřele doporučovaným medikamentem na otravnou rýmu, která teď v sezoně alergií trápí kdekoho. Nasajete její léčivou vůni i vy?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat