Prostreno.cz

Rozinky prospívají kostem a podporují trávení

Za málo peněz hodně muziky? Když jde o rozinky, platí to dvojnásob! Už jste slyšeli o tom, že díky obsaženým antioxidantům bojují proti vzniku mnoha chronických chorob? Nebo že dokážou zatnout tipec zánětům?

Rozinky jakožto vysušené plody vinné révy jsou všestrannou přísadou, kterou odborníci doporučují pozvat do kuchyně častěji. Co s nimi? Přidávat se dají do sladkého pečiva, salátů, ovesných vloček i jogurtů. Skvěle ale ochutí i snídaňové cereálie, rýžovou kaši či smoothies. Proč že byste je v obchodě neměli nechávat bez povšimnutí? Tyhle zdravotní výhody, jež z jejich konzumace plynou, hovoří samy za sebe!

Zažívání bude fungovat naprosto ukázkově

Zmíněným malým dobrodincům rozhodně nelze upřít vysoký podíl cenné vlákniny. Ta kromě toho, že podporuje pravidelné pohyby střev a předchází přejídání, také detoxikuje organismus a výrazně snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

Ochrana před dalšími vážnými nemocemi

Překvapí vás, že v každé malé rozince se nachází velké množství antioxidantů? Zřejmě všichni jsme v životě nesčetněkrát slyšeli o tom, že tyto látky jsou pro zachování celkové kondice naprosto klíčové, protože jejich posláním je neutralizace volných radikálů (škodlivé molekuly poškozující buňky). Tím poskytují prevenci před četnými chronickými chorobami, zatímco zpomalují biologický proces stárnutí.

Stopka zánětů

Situace kolem zánětu se dá shrnout asi následovně. Pokud tato nutná součást léčebného mechanismu těla přetrvává delší dobu, rýsuje se problém, neboť se navyšuje pravděpodobnost cukrovky, obezity, infekcí, kardiovaskulárních onemocnění a depresí. I tady tedy platí, že všeho moc škodí! Pomocnou ruku však podává uvedená sladká potravina, která vlivem svého složení záněty tlumí. Co říkáte na takový medikament, dáte se říct?

Menší šance na osteoporózu

Další důvod, proč se jmenovaným chutným pokladům rozhodně nevyhýbat, přináší prostřednictvím své studie američtí vědci. Ti se přiklání k názoru, že ve velmi příznivém poměru obsahují vápník a fosfor, čímž přispívají k obnově kostní tkáně. Jsou tedy nepřítelem osteoporózy!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat