Prostreno.cz

Mrkev zlepšuje trávení a prospívá srdci

Mrkev stojí pár korun, ovšem jako přírodní medikament je skutečně k nezaplacení. Představuje totiž prevenci rakoviny, normalizuje tlak a reguluje cholesterol. Ale omladit vizáž dokáže také!

Mrkev mají mnozí v povědomí jako jednu z nejobyčejnějších potravin. Co si o ní myslíte vy? Jistě vás napadá, že tato kořenová zelenina svědčí zraku. Jenže pozor, tím to teprve začíná. Jaké další výhody z její konzumace plynou?

Ochrana před rakovinou. Bez legrace

Oranžová „fešanda“ se možná tváří zcela nenápadně, nicméně její složení je opravdu mimořádné. Obsahuje mimo jiné spoustu antioxidantů, které pomáhají eliminovat volné radikály. Tím značně přispívá k prevenci rakoviny, a to zejména plic, prostaty a tlustého střeva. Nelze opomenout, že má příznivý vliv i na obranyschopnost organismu.

Velký prospěch pro srdce

Už jste někdy slyšeli o tom, že karotka je vřele doporučována pacientům s arteriální hypertenzí? Je to proto, že vykazuje vysoký podíl draslíku. Tento minerál tlak normalizuje, přičemž uvolňuje napětí v cévách, čímž zlepšuje krevní oběh. Nutriční profil kořenového pokladu je rovněž spojován s regulací škodlivého cholesterolu a podporou kardiovaskulárního systému.

Fungující trávení, která vás nenechá na holičkách 

Pokud vás často trápí pocit nafouknutého břicha, mohla by pro vás být jmenovaná křupavá zelenina vítaným řešením nepříjemného problému. Je totiž napěchovaná vlákninou a cennými sloučeninami, jež se podílejí na tvorbě trávicích šťáv. Právě proto je vnímána jako účinný lék gastrointestinálních poruch, které zahrnují průjem, zácpu, nevolnost či zvracení. Co říkáte na tuhle medicínu, navýšíte její spotřebu?

Delší mládí, které si necháte líbit

Chcete-li v budoucnu oslňovat okolí mladistvým vzhledem, začněte jíst mrkev ještě dnes. Nejlépe pak ve velkém! Experti se domnívají, že zpomaluje stárnutí buněk a podporuje produkci kolagenu, který zachovává pružnou a elastickou pokožku. Sluší se dodat, že tato bílkovina má příznivý vliv i na vlasy.





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat