Prostreno.cz

Telecí játra s hlívou

Telecí játra s hlívou pro zpestření jídelníčku.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 839 kJ / 200 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy16g
tuky11g

Ingredience na

  • 300 g telecích jater
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 2 ks šalotky
  • 4 lžíce oleje
  • 7 lístků šalvěje
  • 100 ml telecího vývaru
  • 150 ml smetany
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 150 g špaget

Postup přípravy

  1. Špagety uvařte podle návodu na obalu.
  2. Očištěná játra a hlívu nakrájejte na proužky, šalotku nakrájejte najemno.
  3. Játra a cibuli restujte na oleji 4-5 minut. Játra vyndejte na talíř.
  4. Na stejné pánvi orestujte hlívu, přidejte nasekané lístky šalvěje, zalijte vývarem, smetanou a poduste 15 minut. Ochuťte solí, pepřem a citrónovou šťávou.
  5. Do omáčky vložte játra, scezené špagety a vše spolu prohřejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    73,72g
  • Sacharidy:

    242,50g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    154,50g
  • Vláknina:

    49,00g

Aktivita pro spálení: 200 kcal

25

minut jízdy na kole

19

minut běhu

59

minut uklízení



Podobné recepty

Játra s medem

(8 hlasů)
30min
1061 kJ

Kuřecí játra na česneku

(7 hlasů)
30min
715 kJ

Kuřecí minutka s játry

(12 hlasů)
30min
461 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí játra s hlívou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat