Prostreno.cz

Polévka z rebarbory

Osvěžující polévka s vůni vanilky a badyánu.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 608 kJ / 145 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy26g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte rebarboru a polovinu cukru.
  3. Přidejte skořici, badyán a překrojený vanilkový lusk.
  4. Rebarboru uvařte do měkka. Občas zamíchejte.
  5. Dochuťte podle potřeby zbývajícím cukrem.
  6. Polévku nechte vychladnout.
  7. Vyndejte badyán, skořici a vanilkový lusk.
  8. Polévku můžete podávat chlazenou i teplou.
  9. Podávejte se snítkou meduňky.
  10. Můžete podávat s vanilkovým tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým jogurtem, nebo vanilkovou zmrzlinou.

TIP:

Vychlazené můžete podávat klidně jako dezert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z rebarbory

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat