Prostreno.cz

Polévka z rebarbory

Osvěžující polévka s vůni vanilky a badyánu.

21.04.2016 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

234 kJ / 55 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou rebarboru nakrájejte na malé kousky.
  2. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a přidejte rebarboru a polovinu cukru.
  3. Přidejte skořici, badyán a překrojený vanilkový lusk.
  4. Rebarboru uvařte do měkka. Občas zamíchejte.
  5. Dochuťte podle potřeby zbývajícím cukrem.
  6. Polévku nechte vychladnout.
  7. Vyndejte badyán, skořici a vanilkový lusk.
  8. Polévku můžete podávat chlazenou i teplou.
  9. Podávejte se snítkou meduňky.
  10. Můžete podávat s vanilkovým tvarohem, zakysanou smetanou, vanilkovým jogurtem, nebo vanilkovou zmrzlinou.

TIP:

Vychlazené můžete podávat klidně jako dezert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    25,18 g
  • Sacharidy:

    256,00 g
    • Cukry:

      115,00 g
  • Tuky:

    23,13 g
  • Vláknina:

    68,00 g

Aktivita pro spálení:

55 kcal
6

minut jízdy na kole

5

minut běhu

16

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborová polévka s křenem

(20 hlasů)
45min
220 kJ

Kuřecí vývar s těstovinovou rýží

(21 hlasů)
2h a 45min
203 kJ

Polévka z pečené řepy

(20 hlasů)
1h a 20min
91 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)

Brokolicová omeleta

50min
(23 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z rebarbory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba