Prostreno.cz

Jam čínský sníží cholesterol a tlumí bolest

Fanoušci alternativních léčebných postupů, zbystřete. Pokud byste uvítali regulaci cholesterolu, okamžitý útlum bolestí břicha nebo úlevu pro zanícené klouby, jam čínský je pro vás správnou volbou!

Smldinec čínský neboli jam je liánovitá rostlina, jejíž kořeny dosahují délky i dvou metrů. Ještě nikdy jste o něm neslyšeli? Je pravda, že tato bylina je pro nás stále záhadně exotická, nicméně výborně se adaptuje na naše podmínky, takže odvážnější si ji mohou pěstovat i doma. Méně zkušení zahrádkáři si tento oblíbený prostředek tradiční čínské medicíny mohou pořídit v podobě tinktury, čaje, kapek nebo prášku. Co všechno konzumace tohoto pokladu přináší?

Rychlá pomoc při bolestech břicha

Pálení žáhy, bolest břicha, nadýmání, nevolnost. To jsou jen některé potíže, na které jste si mohli „zadělat“ nadměrnou konzumací mastných a tučných potravin. Protože nic z toho nelze považovat za extra příjemné, je třeba tuhle krizi co nejdříve zažehnat. A proč ne třeba jmenovaným zázrakem, který dokáže ulevit během několika málo minut?

Pomoc při PMS, která se neodmítá

Premenstruační syndrom zná na vlastní kůži převážná většina žen. Patříte mezi ně také? Pak je asi zbytečné vykládat zrovna vám o nějaké podrážděnosti, citlivosti prsou, zvýšené potřebě spánku, únavě nebo nesoustředěnosti. Ovšem pozor, nikde není psáno, že takhle musíte trpět každý měsíc. Smldinec je totiž pověstný tím, že mírní i ty nejotravnější příznaky PMS. Dáte mu šanci?

Útlum bolestí spojených s revmatismem

Jam čínský obsahuje steroidní saponiny, díky kterým je účinným lékem na bolestivé a zanícené klouby. Právě proto je uznávaným prostředkem na revmatoidní artritidu a další obtíže pohybového aparátu.

Regulace cholesterolu. Přijde vám vhod?

Prospěšnost výše uvedené čínské medicíny neunikla ani odborníkům, kteří připouští, že její vyvážené nutriční složení může významně přispět k regulaci škodlivého cholesterolu a normalizaci krevního tlaku. To je výhoda, která z této liánovité rostliny dělá spolehlivou prevenci kardiovaskulárních onemocnění, tudíž se rozhodně vyplatí zahrnout ji do jídelníčku.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat