Prostreno.cz

Svatá trojice nastartuje metabolismus a detoxikuje tělo

Chystáte se na nějakou detoxikační kúru a pomalu zjišťujete, jaké máte možnosti? Jednou z nich je drink z rajčat, citronu, zázvoru a chilli. Blahodárné účinky tohoto životabudiče vás nenechají chladnými!

K čemu je detox vlastně dobrý a co vám může přinést? Očista od toxinů přispívá ke správnému fungování všech orgánů. Organismus oproštěný od nežádoucích škodlivin také mnohem lépe vstřebává vitaminy a minerály, což se příznivě odrazí na kondici imunitního systému. Tato kúra se ale doporučuje i v rámci plánované redukce váhy, neboť připraví příhodné podmínky pro snadnější hubnutí. Jenže jak svůj systém řádně „uklidit“ od látek, které v něm nemají co dělat? A není to moc složité? Právě že vůbec ne. Ostatně, posuďte sami…

Minimum úsilí, maximum výhod

Představte si detoxikační nápoj, který dokáže urychlit metabolismus, snížit riziko mnoha zdravotních komplikací a zároveň výrazně podpořit spalování kalorií. Že takový léčivý a redukční zlepšovák určitě stojí majlant? Ne tak docela. Když si ho připravíte v pohodlí domova a ve své vlastní kuchyni, nevyjde vůbec draho. Zde je jednoduchý postup, který zvládne opravdu každý.

Rajče, chilli a zázvor. Svatá trojice

Jistě se ptáte, bez jakých ingrediencí se neobejdete. Nachystejte si tedy šálek rajčatové šťávy a vymačkejte do ní polovinu jednoho citronu. Jakmile tak učiníte, přidejte ještě dvě čajové lžičky čerstvého strouhaného zázvoru. Zbývá už jen špetka sušeného chilli nebo najemno nakrájená feferonka. K finálnímu ozdobení drinku lze využít třeba lístky máty, stonky celeru nebo mrkvové natě. Fantazii se meze nekladou! A co so budeme povídat, i vizuální stránka musí být příjemná, aby oku lahodila.

Sluší se zmínit, že tuto „medicínu“ se doporučuje pít třikrát denně, přičemž si můžete dát trochu i do ranní kávy. V kombinaci s kofeinem totiž násobí svoji účinnost! Kdybyste si náhodou chtěli „vyrobit“ větší množství, ať máte čisticí a zeštíhlující občerstvení vždy po ruce, uchovávejte ho v lednici. Tam se vám rozhodně nezkazí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat