Prostreno.cz

Mandarinková kůra pomáhá při bronchitidě i kašli

Vyhazujete slupky z mandarinek? Proč? Vždyť dokážou napravit pošramocené zažívání a přispějí k léčbě vleklého zánětu dutin. Několikaminutová inhalace jejich vůně zatočí také se stresem a špatnou náladou.

Mandarinky patří mezi celosvětově oblíbené a vyhledávané citrusové plody. Také jste jejich velkým fanouškem? Pak je na místě zásadní otázka, co děláte s jejich kůrou. Oranžové slupky přírodních darů, jež pocházejí z Asie, mají totiž velký léčebný potenciál. V jakých případech jsou skutečně nedocenitelné?

Bronchitida. Nad ní můžete zvítězit

Lidoví léčitelé se domnívají, že oranžový kabátek mandarinek může hodně pomoci v boji s bronchitidou. Pochybujete o tom, že na zánět dutin, jehož původcem bývá prochladnutí, venkovní suchý vzduch či všudypřítomné viry a bakterie, tohle zabere? Proč to nezkusit? Nejprve zmíněný netradiční medikament důkladně omyjte, a to i v případě, že se jedná o ekologicky pěstovaný kus. Následně jeho polovinu natrhejte do sklenice a zalijte vroucí vodou. Po hodině louhování je nápoj připravený ke konzumaci, přičemž se obvykle doporučuje pít ho třikrát denně. Sluší se dodat, že je spolehlivým prostředkem i na kašel, arteriální hypertenzi a vysoký cholesterol.

Bolest hlavy? Pryč s ní

Možná to zní podivně, ale nasávání vůně mandarinkové kůry dokáže poměrně rychle zatočit s bolestí hlavy. Potvrzují to i vědci, kteří rovněž poukazují na skutečnost, že toto svěží aroma zároveň uklidňuje při stresu a navozuje dobrou náladu, přičemž zvyšuje energetickou hladinu i ostražitost. Fajn způsob, jak si ulevit, nemyslíte?

Problematické trávení bude minulost

Nevolnost, pálení žáhy, pocit plného břicha, nadýmání i křeče v žaludku. Čas od času tyhle trable potrápí i vás? O důvod víc, proč si nasušit pořádnou zásobu slupek jmenovaných citrusových plodů a rozemlít je na jemný prášek. Budete-li tuto přísadu preventivě přidávat do jídel, nebo si z ní dělat čaj, nepříjemnosti se zažíváním se vám obloukem vyhnou. No vida, odteď už kůru do koše házet asi nebudete, že?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat