Prostreno.cz

Zlepšete si paměť pomocí přírodních prostředků

Co mají společného vlašské ořechy, avokádo a šalvěj? Na první pohled možná nic, nicméně konzumace těchto potravin podporuje uchovávání vzpomínek, zatímco vás patřičně namotivuje.

Jste v poslední době nějací zapomnětliví, což vám při plnění každodenních úkolů poněkud překáží? Na každý problém existuje řešení. V případě pomalejších kognitivních procesů nabízí první pomoc matka příroda, jejíž prostředky dokáží vylepšit paměť i koncentraci. Kterých konkrétně se to týká?

Avokádo, cizokrajný pramen zdravých tuků

Mnozí avokádo odsuzují s tím, že je až příliš tučné na to, aby se dalo jíst často. Popravdě jde ale o tuky rostlinného původu, tudíž jsou zdravé a pro organismus prospěšné. Tento exotický plod platí za neskromného zprostředkovatele vitaminů B, C a K, stejně jako kyseliny listové. Ta mimo jiných důležitých úkolů okysličuje mozek, čímž jednoznačně přispívá ke zvýšení pozornosti i motivace. A to přece potřebujete jako sůl!

Vlašské ořechy, křupavý doping

Ořechy ovlivňují mozkovou aktivitu v tom nejlepším slova smyslu. Jejich silnou stránkou je vysoký podíl omega-3 mastných kyselin, antioxidantů a dalších blahodárných složek, které dohlíží na nervový systém, udržují ho v chodu a zabraňují poškozování buněk. Další bonus navíc? Je vědecky dokázáno, že úroda ořešáku královského skutečně zpomaluje biologický proces stárnutí, přičemž významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob.

Šalvěj, univerzální harmonizátor

Šalvěj je neodmyslitelnou součástí celé řady pastilek a dalších léčiv, jež jsou užívány při bolestech v krku a angíně. Bylina, kterou příznivci kulinářství obvykle přidávají k vepřovému a telecímu masu, se ale uplatní i jinak. Její složení chrání neurony před oxidačním stresem. Taktéž neutralizuje volné radikály a uklidňuje mysl, což dle mínění expertů nepochybně vede k lepšímu uchovávání vzpomínek. Nelze opomenout, že šalvěj také harmonizuje tělo, navozuje hormonální rovnováhu, prospívá kostem a zpravidelňuje menstruační cyklus.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat